1-3 september: MTB Vestingronde

Marathon meerdaagse van 400 km rondom Steenwijk

Even een stukje fietsen. Dat vergt niet veel voorbereiding; kleding aan, helm op, fiets uit de schuur en gáán. Voor een marathon, 24 uurswedstrijd of een meerdaagse is iets meer voorbereiding wel nodig. Al is dat natuurlijk een understatement. Een gedegen trainingsopbouw valt of staat met enige planning en slechts een week voor het evenement daar aan herinnerd worden, geeft je weinig marge. Op tijd inschrijven en plannen is dus het devies.

Heb je nog een punt op de horizon nodig om naar toe te werken? Rondom Steenwijk wordt op 1, 2 en 3 september de MTB Vestingronde georganiseerd.

MTBVestingronde

Dit is een meerdaagse mountainbikemarathon die verreden wordt door duo’s. Verspreid over de 3 dagen worden 3 verschillende etappes verreden waarbij je in totaal zo’n 400 kilometer af zult leggen door maar liefst 4 provincies! Rondom Steenwijk worden diverse gebieden aangedaan, zoals de Nationaal Parken Drents-Friese Wold en de Weerribben-Wieden, en ook het oerlandschap Holtingerveld. Op vrijdag zal de etappe zo’n 90 kilometer bedragen. Zaterdag is de etappe maar liefst 170 kilometer en zondag mag je nog eens 140 kilometer lang mountainbiken. Tijdens elke etappe zullen er delen van de route met tijdswaarneming gereden worden. Zie het als rally stages, waarmee aan het einde van het lange weekend een klassement wordt opgemaakt.

De MTB Vestingronde wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, waarbij vrijwel alles door de vrijwillige organisatie geregeld wordt. Zo wordt er een slaapzaal ingericht met echte bedden en worden maaltijden verzorgd. Er is plaats voor 100 duo’s. Het inschrijfgeld voor dit evenement bedraagt €185 en de inschrijving is inmiddels geopend.

kionalunteren

Fietskleding aan, helm op, fiets uit de schuur… trainingsarbeid… nummerbord monteren en gaan!

Meer informatie: www.mtbvestingronde.nl

Posted in Nieuws, Spots and tagged , , , , , , , , , , .