Magura: HC-3 remgreep los leverbaar & nieuwe MT Trail Sport rem

HC-3 remhendel los leverbaar

Afgelopen zomer introduceerde Magura een nieuwe remhendel voor de huidige generatie MT remgrepen. Daarmee gaven ze toe aan de kritieken uit de markt: de ergonomie was niet voor iedereen even briljant. Zeker met kleine handen moest de hendel dusdanig versteld worden, dat bij een noodstop of iet wat krap afgestelde reikwijdte, de middelvinger knel kon komen te zitten tussen hendel en stuur. Onwenselijk en gevaarlijk zelfs!

Met de HC-1 hendel werd dit probleem opgelost. Kort daarop introduceerde de Duitse remmen- en veringfabrikant de HC-3 hendel als onderdeel van Danny MacAskill’s ‘signature’ MT7 remset. Deze hendel kan nu ook los besteld worden om je huidige MT6, MT8 of MT Trail Carbon remgreep om te bouwen.

Magura_HC3_01

De HC-3 remhendel is, net als de HC-1, compacter van vorm en bedoeld voor het bedienen met 1 vinger. Daarnaast beschikt hij over instelmogelijkheden voor de overbrengingsverhouding, en een aparte instelling om de reikwijdte nauwkeuriger te fine tunen. De hendel weegt 38 gram per greep en de adviesverkoopprijs is stevige €67,90 per greep.

Nieuwe trail rem: MT Trail Sport

Precies een jaar en één dag geleden herdefinieerde de Duitsers een wiskundige som: 2 + 4 = 3, met de introductie van de MT Trail Carbon. Voor gebruik op flinke trails is vooral meer remkracht voor het voorwiel nodig, maar een beetje trailbike wil je liefst zo licht mogelijk houden. Magura’s oplossing: een remmenset met vooraan een remklauw met 4 zuigers van de MT7 serie en achteraan een klauw met 2 zuigers van de MT8 serie.

Dat zelfde recept wordt nu toegepast tegen een scherpere prijs bij de nieuwe MT Trail Sport. Terwijl de MT Trail Carbon nog €579 moest kosten, zal de MT Trail Sport er zijn vanaf €219,90 per set.

Magura_MTTrailSport_01

De remklauwen zijn in principe hetzelfde als de duurdere versie, maar zwart gepoedercoat in plaats van high-gloss gepolijst. Het verschil zit hem vooral in de remgreep. In plaats van een carbon hendel moet de Trail Sport het stellen met een aluminium greep en een iets zwaardere uitvoering van de Carbotecture body.

De voorrem met 4 zuigers weegt, inclusief remgreep, 255 gram. De achterrem met 2 zuigers, inclusief greep, weegt 230 gram. De remmen zijn compatibel met de Storm HC remschrijven (vooraan 180 of 203 mm, achteraan 160 en 180 mm). Voor de remgreep zijn losse klemmen leverbaar om de grepen te combineren met SRAM of Shimano shifters. Last, but not least heb je de keuze uit blauwe, neon rood en neon gele stickers op de remgreep.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments