Fixie Inc. – It’s not all urban…

Fixie Inc., het eigenzinnige merk van Recep Yeşil en  Holger Patzelt uit Duitsland, vooral bekend van hun urban fietsen en de zelfverklaarde ‘predikers van het woord Der Gefixten’ is in de laatste jaren duidelijk het eigen geloof aan het oprekken. Immers, met de introductie van onder meer de Chip Race wegmachine en de Pure Blood cyclocrosser was er ineens ook plaats voor een vrijloop en zelfs versnellingen…

Voor 2012 gaat men nog verder met de ‘Twin Flame’. Een mountainbike hardtail, of liever nog: de mountainbike hardtails, aangezien het hier feitelijk over twee mountainbike modellen gaat. Deze Twin Flames worden neergezet als do-it-all frames waarbij de XS en S frame maten de eerste versie vormen met 26″ wielen. Maat M tot en met XXL zijn voorzien van 29″ wielen. De stalen frames zijn voorzien van een specifieke kabelgeleiding voor een verstelbare zadelpen met een bedieningshendel op het stuur en specifiek voor Fixie Inc gefreesde dropouts met een postmount schijfrembevestiging.

De Twin Flames worden als complete fiets aangeboden met een RockShox Reba SL met 100 millimeter veerweg en een QR15 thru-axle, SRAM X9 onderdelen en een niet nader omschreven ‘licht gewicht wielset voor betere accelaratie’, aldus het persbericht. Beide varianten kosten €2999,00. Een levertijd is nog niet medegedeeld.

Bron: www.cycles-for-heroes.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Toine
Toine
12 jaren geleden

Zijn ze ook glow-in-the-dark om het featurepakket compleet te maken?

BOSS
BOSS
12 jaren geleden

En nu nog een keer knappe foto’s (laten) maken en het rijk worden is niet meer tegen te gaan voor “Der Geflickten”

dussssssss©

Sven
Sven
12 jaren geleden

Dat ziet er knap uit. Die Reverb vind ik steeds mooier staan in zo’n strakke frames, in tegenstelling tot de wat lelijkere Gravity-Droppers. Form Follows Function, zullen we maar roepen.

Coen
Coen
12 jaren geleden

…ik hoor er echter minder goede verhalen over…

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden
Reply to  Coen

En dan willen we natuurlijk wel weten waarover die mindere verhalen dan gaan. Valt de kleur bv. niet in de smaak of breken ze zodra je erop stapt?

Sven
Sven
12 jaren geleden
Reply to  Tjeerd

Of zijn het gewoon pogo-sticks? ;-)

george
george
12 jaren geleden

Ik vermoed dat Coen doelt op de Reverb? Ik heb ook het een en ander gelezen over kinderziektes met die dropper.

De fietsen zien er goed uit, lekker kleurtje ook. Ik mis wel een singlespeed uitvoering en van de prijs wordt ik ook niet echt heel blij…

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden
Reply to  george

Ik vermoed dat je gelijk hebt. Ik heb al een Reverb zien ‘sneuvelen’. Het aansluitpunt van de kabel net onder de klem is gevoelig en wil nog wel eens breken. Door onhandig vastpakken/ in een klemplaatsen of een steen net op de verkeerde plek.

Jelle
Jelle
12 jaren geleden

Ik heb de proto’s gezien, over de 29-er moet nog wel even nagedacht worden voor ze hem op Eurobike kunnen zetten, beetje erg korte achtervork. Leuk dat ze proberen de fietsen een eigen look te geven,maar die dropouts zijn natuurlijk te lelijk :)

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden
Reply to  Jelle

Ik vind de dropouts nu dan wel weer wat hebben. Schijfrem bevestiging aan de binnenkant en het feit dat het afwijkend is spreken mij wel aan. Heel mooi is het dan weer net niet. En/of zo’n constructie bijdraagt aan de stijfheid is de vraag.