Anneke terug naar Specialized…

Anneke Beerten, Neerlands enige echte princess of gravity en regerend wereldkampioene 4x, verruilt het Milka-Superior team van Bart Brentjens voor een nieuw opgericht Specialized Factory Racing Enduro team. Ze verlegt daarmee dus ook haar focus naar de nieuwste ster aan het mountainbike-firmament. Zonder overigens 4x helemaal de rug toe te keren, want Anneke wil graag haar regenboogtrui verdedigen.

Het is een move die we kunnen begrijpen. Toen Beerten in 2011 overstapte naar het toenmalige Trek-Brentjens, deed ze dat met de intentie om naast 4x ook jaarlijks enkele cross country wedstrijden te rijden. Dit niet op de laatste plaats omdat dat ook nodig bleek om deel te kunnen nemen aan de Sprint Eliminators (XCE) die als zij-evenement bij de XC world cups worden georganiseerd voor de XC rijders. En inderdaad vonden we haar naam terug in de uitslagen van nationale wedstrijden, world cups en klassiekers als de Roc d’Azur. Het schrappen van de 4x World Cup kalender eind 2011 en het a-technische en klim-intensieve karakter van de XC Eliminators die daarvoor in de plaats kwamen, maakten echter een heroriëntatie noodzakelijk. Het door cross country training opgedane uithoudingsvermogen zou wel eens mooi van pas kunnen komen in Enduro, en voor de getimede stukken naar beneden kan Anneke natuurlijk terugvallen op haar ervaring uit BMX, Downhill, Dual Slalom, 4x en Eliminator. Als je het zo op een rijtje zet, valt pas op hoe allround Anneke eigenlijk is… Ze heeft in alle disciplines meegedaan op World Cup niveau, behalve marathon (en hoe lang zal de UCI Marathon World series het nog uithouden?). Dat zou haar voordeel moeten geven in een discipline als Enduro!

Het nieuwe team Specialized Enduro team bestaat verder uit Curtis Keene uit de USA, die aan gene zijde van de grote plas de North American Enduro Tour op zijn naam schreef. Anneke en Curtis zullen zich toeleggen op de nieuwe Enduro World Series, Big Mountain Enduro Events (in de USA) en de North American Enduro Tour. Hoe de kalender van Anneke er precies uit zal zien, laat zich nog even raden op dit moment, maar ze keert dus terug in de schoot van de Big S, waarvoor ze in het midden van het vorige decennium ook al enkele seizoenen reed. Welke fiets het team zal gebruiken is natuurlijk wel duidelijk, als je sponsor er één met de naam Enduro in het assortiment heeft…

Annekes officiële website: www.annekebeerten.com

MG

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments