Vaude Termatic RC

Na een matige aan-, of nagenoeg volledige afwezigheid van de zomer kwam de nazomer van de voorbije weken als een aangename toegift. Het nadeel van zo’n toegift is dat de herfst dan abrupter en forser in lijkt te zetten. Waarvan akte. De korte broek en het dunne shirt van vorige week kunnen inmiddels ingeruild worden voor meer weerbestendige kleding. Voor de voorspelde kou in november heeft Vaude alvast een gepast antwoord voor je voeten: de Termatic RC.

Deze SPD-compatibele mountainbike schoen is volledig afgestemd op de omstandigheden van de herfst en de winter doordat deze gevoerd en waterdichter is dan een traditionele mountainbike schoen. De waterdichtheid ontstaat door gebruik te maken van een Sympatex membraan, waardoor de schoen toch nog voldoende ademt. Rond de enkels zorgt een neopreen kraag voor extra waterbestendigheid en warme aansluiting met je winterbroek. Een flashy kleur op een herfst/winterschoen heeft weinig nut; je zult al genoeg tijd nodig hebben om je fiets schoon te maken. De Termatic RC is daarom uitgevoerd in hetzelfde kleurenpallet waarin Henry Ford zijn T-model leverde: zwart. Voor hen die zich niet alleen door de modder maar ook niet door de afwezigheid van licht tegen laat houden om er op uit te gaan is de schoen verder voorzien van reflecterende delen op de voor- en achterkant.

De Termatic RC heeft een adviesverkoopprijs van €150.

Bron: www.vaude.nl

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Eric W
Admin
Eric W
12 jaren geleden

Ik ben eigenlijk wel op zoek naar winterschoenen… (weer met -10 C in m’n Dragon2’s rond rijden was ik niet van plan). Weet iemand hoe de pasvorm van Vaude valt?