Disco Down; discotheek racing achterhoek style

Op 27 november vindt tijdens het Achterhoek Wielerspektakel, een dag die in het teken staat van fietsen en het goede doel Kanjer voor Kanjers, de Disco Down plaats. Dit is een idee ontsproten aan het brein van Joost Wichman, die hiermee de Gravity mountainbike sport op de kaart wil zetten. Zestien professionele mountainbikers en BMX-ers nemen het tijdens de race tegen elkaar op, in een race tegen de klok en over een parcours dat eigenlijk te extreem voor woorden is; midden in discotheek De Radstake te Heelweg.

De start van het parcour is op de bovenste verdieping van de club, het parcours gaat over het balkon, via de trappen, over de bar, met grote spectaculaire sprongen naar buiten en eindigt uiteindelijk op de begane grond in de discotheek.

Naast Disco Down is het het programma van het Achterhoek Wielerspektakel gevuld met tal van andere publiekstrekkers, zoals de fanclub dag van wielerheld Robert Gesink en de aanwezigheid van Marianne Vos, Lars Boom en Jeroen Blijlevens. Het volledige programma is te zien op www.achterhoekwielerspektakel.nl.

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Roel
Roel
12 jaren geleden

Ah! De Radstake. Als (net niet) Achterhoeker heb ik daar goede herinneringen aan. Combinatie met wat stevige bike(rs) moet heel mooi worden.

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Wat een briljant idee!

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Nice! Zou Rose dan ook de nieuwe sponsor van Wichman kunnen zijn?

Lars
Editor
Lars
12 jaren geleden

vet :-). Misschien kom ik wel even kijken

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Super leuk dit soort evenementen. Voornamelijk om zelf mee te doen.