Bart Brentjens in ’12 op een nieuwe fiets

Het ziet er naar uit dat we volgend jaar een – voor Nederland – nieuw merk in het wedstrijdveld tegen gaan komen. Sinds 3 jaar is Bart Brenjens eigenaar en large-and-in-charge van zijn eigen wedstrijdteam. Vanaf het begin was Trek een van de hoofdsponsororen. Na dit seizoen komt deze samenwerking ten einde en zal Bart uitwijken naar een Tsjechisch merk met een voor velen ongetwijfeld onbekende naam: Superior

Bart is sinds een tijdje persoonlijk ‘om’ naar de 29″ wielen. Bij Superior vindt hij die volop in hun 29″ gamma. Superior gaat er zelfs prat op dat ze in 2003 de – naar eigen zeggen – eerste Europese fabrikant waren die een 29er in productie nam.

Superior richtte zich tot op heden met name op Oost-Europa, maar ziet in het inlijven van Bart Brentjens en zijn team een mooie kans om zich op een internationaal niveau in de kijker te zetten. Of we het merk hier op korte termijn ook in de showrooms zullen gaan vinden, zal de tijd moeten uit wijzen. Barts team wordt door Superior als een officieel fabrieksteam gezien en het merk  zal de feedback van Bart en zijn rijders dan ook gebruiken voor de doorontwikkeling van de producten.

De andere hoofdsponsor, Milka – bekend van haar paarse koeien, continueert haar sponsoring en daarmee zal het team in 2012 dan ook officieel “Milka-Superior MTB Racing Team” gaan heten.

De exacte teambezetting voor 2012 is nog niet bekend, maar wel weten we dat Jelmer Pietersma het team verlaat en zijn fiets zelfs (deels) aan de wilgen zal hangen, terwijl we Hans Becking, die dit jaar nog voor het Cube-Nutswerk Team rijdt, volgend jaar in de ongetwijfeld weer paars getinte teamkledij van Bart zullen zien. Dit geldt ook voor Anneke Beerten en de onlangs nog tot Mister Crocodile geworden Jeroen Boelen.

Bron: www.mountainbikeracingteam.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Mwa, die Team 29 ziet er niet zo verkeerd uit als fiets. Met Orbea Alma-knikje in de bovenbuis. ’t Is wel een interessante move… Ben benieuwd wat voor fietsje mevr. Beerten krijgt.

Pietersma dus prof-af. Hmmm, jammer. Aan de andere kant: er zat weinig progressie in de laatste jaren en het niveau was misschien net niet hoog genoeg om een plek in Barts team te rechtvaardigen. Zat er eigenlijk wel aan te komen. Ben benieuwd wat Becking en Boelen kunnen klaarspelen komend jaar. Die hebben natuurlijk allebei pas weer een jaar full-on xc competitie in de benen.

Erik
Erik
12 jaren geleden
Reply to  Matthijs

Ik denk dat Pietersma het team verlaat omdat zijn naam niet met een B begint… ;)