3T Black Series

“The aim is to give riders a new color option to match the „stealth‟ look that is fast gaining popularity” kopt het persbericht wat de nieuwe Black Series componenten van het Italiaanse merk 3T aankondigt. Hoewel ik bijna over mijn nek ga van het aantal matzwart gewrapte auto’s die je tegenwoordig op straat tegenkomt en zwart nou niet direct een kleur is waar je vrolijk van wordt, is de combinatie die 3T ons voorstelt eigenlijk best wel appetijtelijk.

Zwart is namelijk ook een gedistingeerde kleur, met een zwart pak kun je nog eens stijlvol een kopje koffie drinken, kun je nog eens wat zwartwassen en kun je met een onopvallende zwarte auto menig sportauto aftroeven bij het stoplicht. Zwarte fietscomponenten kunnen dus bijdragen aan hoe je fiets smoelt en zeker als je niet zo houdt van schreeuwerige fietsen.

De serie voor de mountainbike bestaat uit een Extendo riserbar, een Xida flatbar, een Doric zadelpen en ARX stuurpen.


Extendo riser: 740 mm breed, 31 mm rise en… 12 graden backsweep maarliefst! (119 eur)


ARX Team Black stuurpen: 80-130 mm, +/-6 graden en titanium boutjes(85 eur)


Doric Team Black zadelpen: 27.2, 30.9 of 31.6, carbonnen mast (125 eur)

Hoewel ik zwart eigenlijk geen kleur vind, heb ik stiekem toch een zwak voor zwarte dingen… Doe mij daarom maar een leuk framepje en deze onderdelen, dan kom ik het komend jaar wel door!

Alleen die naam, Black Series, waar zouden ze die toch vandaan hebben…?!

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Een Hard Eddy vindt ik ook een erg mooi frame! ondanks de corratec boog zeg maar.
En het blijft vreemd dat je een C63 AMG “black series”ook in het rood kan verkrijgen.

Maar even on topic: 12 graden backsweep SUPER! zeker met de huidige brede bars een uitkomst. Iets minder spanning op de pols.Binnen kort maar eens naar de bikeshop.

Gene
Gene
12 jaren geleden

Dan heb ik toch ook liever die Enve producten dan de 3T spullen. Nee, ik ga liever voor de wat fellere kleurtjes. Al lijkt me dat stuur niet verkeerd.

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Lijkt me wel een goede move. Die jongens maken mooie spulletjes (en een paar dubieuze maar wel lichte zadelpennen). Kleurstelling was alleen behoorlijk uitgesproken en moet maar net passen bij je karretje. Dit is echter wel mooi!

En de ‘stealth look that is gaining popularity’? De geanodiseerde Cubes gaan inmiddels toch al bijna 10jr als warme broodjes over de toonbank… Saaaai.

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Zwarte parts wil niet zeggen saaie fiets hè! Je kan ze juist gebruiken om andere gekleurde onderdelen beter uit te laten komen. Een fiets ramvol met rood geanodiseerde ditjes en datjes, rood in het frame en in de merkjes op de velgen, etc. DAT is pas saai.

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden
Reply to  JeroenK

Ge moet mijn bericht nog eens lezen, @JeroenK. ;) Met zwarte parts is idd niets mis, mits gecombineerd met een mooi frame – liefst niet alleen maar zwart. Maar zwart op zwart op zwart? Dan moet je imho wel zorgen dat je voldoende persoonlijkheid hebt om het bijzonder te maken.

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden
Reply to  Matthijs

’t was geen kritiek, meer een toevoeging, tevens bevestiging van wat je nu herhaalt ;)

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden
Reply to  JeroenK

Ok, ik moest uw bericht nog eens lezen… ;)

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Nooit druk gemaakt om de kleur. Als de specs. maar in orde zijn. Oja en in mijn geval ook stevig.

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden
Reply to  Tjeerd

@Tjeerd: weten je teambazen dit? En wisten ze het voor ze met je in zee gingen? Ernstig…

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden
Reply to  Coen

Hey wacht even… Mateis doet voorkomen dat dit een negatieve eigenschap is. Volgens mij is het ideaal voor een sponsor: Je kan hem alles geven, ookal vloekt het nog zo erg, klagen doet ie niet.