Video vrijdag: Crashed & IJs

Afgelopen weekend kwam het Red Bull Crashed Ice circus in Nederland, om diverse schaatsers/ijhockeyers/daredevils tegen elkaar de Cauberg af te laten schaatsen op een ijsparcours met diverse hindernissen. Joost Wichman heeft met zijn bedrijf Thirty7even geregeld dat hij samen met nog 3 goede bikers uit binnen en buitenland (trialer Rick Koekoek, BMX-er Martijn Jaspers en downhiller Nico Vink) op diezelfde baan mocht laten zien dat er ook met fietsen heel hard over ijs naar beneden gereden kan worden. Zou Red Bull dit concept meenemen naar volgende Crashed Ice races? Wij hopen van wel… met Claudio Caluori als officiele parcoursverkenner voor Red Bull, zou je toch verwachten dat de organisatie heil moet zien in een dergelijke uitbreiding, fingers crossed!

Riders ready…

Uit de oude doos…

Leuk… dat Enduro rijden!

CJ

Posted in Video Vrijdag.
  • Zo dan! Film 2 bevat behoorlijk wat gnarly crashes… Dan is film drie gelukkig wat meer lachwekkender 🙂

  • Bijna alle crashes in film 2 komen door teveel gewicht op het voorwiel/plakkende voorwielen. Blijkbaar is de manier om dit soort crashes te voorkomen minder druk op het voorwiel te geven. Maar ja, dat gaat dan wel weer ten koste van het tempo…

    Die crashed ice-video is goed! Hopelijk idd meer daarvan… Als dat wat aanslaat is dat een leuk bewijs dat 4x toch wel enig bestaansrecht heeft.