Maandagmorgen Mix

De Maandagmorgen Mix, nadat we het weekend inluidde met de Video Vrijdag, is de Maandag Mix als de koffiepauze op je werk na een vet weekend. Zo’n koffiepauze om motivatie en energie voor een nieuwe werkweek in te drinken terwijl je met weemoed nog terugblikt naar het voorbije weekend waarin je optimaal wist te genieten van het weer, je een vette trail vond, je nieuwe fiets uitprobeerde… Of heb je een heroïsch verhaal na een epische tocht? Ja, die zijn hier thuis!

In de Maandagmorgen Mix blikken we terug; een foto, een video, een verhaal en (ook al zijn we vooral mountainbikers, we volgen natuurlijk ook de wielerklassiekers) de uitslagen van de voorjaarsklassiekers; zoals de titel zegt is het een mix…

Heb je zelf een verhaal, een mooi fotomoment of een ‘must see’ filmpje gevonden op internet (al dan niet) tekenend voor het weekend, of een verhaal over jouw weekend? Stuur ze zondagavond of maandagmorgen naar: redactie@velozine.nl!

Voorjaarsklassiekers
De vogeltjes fluiten al weer, het wordt stilaan iets warmer dus we kunnen ons weer verheugen op het uitgeblust, moe en voldaan na een dikke rit in de late ochtend languit op de bank hangen en te kijken naar de voorjaarsklassiekers.

Dit weekend vond de opening van het wielerseizoen plaats met op zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad die in de sprint in Gent verrassend werd gewonnen door Sep Vanmarcke vóór Tom Boonen en Juan Antonio Flecha. Geen rust voor de mannen, zondag direct door naar Kuurne-Brussel-Kuurne. Kasseien en enkele bekende beklimmingen in het Vlaamse deel van de Ardennen, maar toch een massasprint die, zoals te verwachten viel, vooral gemaakt werd door de Sky-trein en afgewerkt werd door frontman en wereldkampioen Mark Cavendish.

Afxentia Sunshine Cup
En terwijl het seizoen van de wielrenners volle bak is begonnen, warmt menig mountainbiker zich nog steeds op, bij voorkeur in de zon. De gebroertjes Flückiger bevonden zich onder andere dit voorbije weekend op Cyprus:

Maar niet alleen de broertjes, ook veel andere toppers uit het internationale mountainbikecircuit waren op Cyprus. Onder de zon al daar werd in de afgelopen dagen de Afxentia Sunshine Cup op gereden. Een 3-daagse wedstrijd die door menigeen gebruikt wordt om zich voor het seizoen van 2012 klaar te stomen op wedstrijdtempo. Vanuit Nederland was er een flinke delegatie present en niet zonder succes. Zo wist Anne Terpstra van het MPL Specialized team zich vooraan in de debatten te mengen en werd bij de afsluitende cross country wedstrijd tussen het internationale geweld verdienstelijk achtste!

De Belgische Versluys Pro Mountainbike formatie was ook op Cyprus:

En waar was jij dit weekend?
Ikzelf reed zaterdag een ronde, voor de verandering op de singlespeed, van 3 uurtjes op de Veluwe en gisteren een lokaal ‘uitrij-rondje’. De benen waren op zaterdag al flink gebruikt. Andere Veloziners, waaronder Velozine-teamrijders Kiona, JeroenK, ErikN en Eric bevonden zich wat meer zuidelijker op de rotspaden van Massif de l’Esterel


Foto’s: Erik Nienhuis

Hmm… en hoe was dit ook al weer motiverend voor werk…?

JB

Geplaatst in Nieuws, Specials en getagd met .
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Straks worden we iedere dag lekker gemaakt met fiets avonturen van anderen. En idd hoe moeten we dan nog gemotiveerd raken in onze dagelijkse beslommeringen? Wel heerlijk om te zien overigens. Eens kijken of mijn weekje wintersport van volgende week nog om kan zetten naar een weekje spanje ofzo.

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden
Reply to  Jeroen

En nu kan al bijna de zwembroek weer aan. Op de radio hoorde ik dat ze een zachte lente voorspelde met in April temperaturen die wel tot 30 kunnen oplopen

Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Laat de lente maar komen! Korte broek dito shirt :)

Ondanks ik al een jaar of 14 op de mtb zit heb ik afgelopen zondag een cursus “mtb voor gevorderden” mogen afronden. Fijn om te kunnen constateren dat het goed zit met m’n balans en techniek op de fiets. Het was een erg leuke ervaring.