Maandagmorgen Mix – We zijn vertrokken!

En…. toen was het weekend weer voorbij. Ze zijn ook zo kort. Meer dan een ritje van 3 uur zat er dit weekend voor mij niet in, maar gelukkig was de kwaliteit van de rit meer dan de kwantiteit die ik gepland had voor het totale weekend.

De lente lijkt al in de lucht te zitten, zeker met temperaturen die in het zuiden van het land afgelopen zaterdag opliepen tot nipt voorbij 15 graden. Er is ook merkbaar meer licht over de uren die de dag telt waardoor het gevoel dat het ‘echte’ fietsseizoen voor de deur staat, alleen maar versterkt.

Dit weekend vond de officiële aftrap van het Nederlandse mountainbike wedstrijdseizoen plaats in Assen. Nog niet alle toppers waren aanwezig, maar we zijn nu wel echt vertrokken voor 2012.

Toonden we 3 weken terug nog beelden van het trainingskamp van Bart Brentjens en de zijne, bleek in Assen dat dat ze geen windeieren heeft gelegd. Het voltallige podium was gekleurd in de Milka Superior MTB Racing Team kleuren. Wie zei dat paars niet combineerde met rood en een beetje wit en zwart? Jeroen Boelen ging met de overwinning aan de haal, met in zijn zog zijn Poolse teamgenoot Marek Konwa en de eind vorig seizoen gerecruteerde Hans Becking.

Alle uitslagen zijn te vinden op de website van de KNWU.

Ondertussen op de weg…
Nou ja… weg… De Strada Bianche die afgelopen zaterdag werd verreden in Toscane, Italië, is eigenlijk een soort van Parijs-Roubaix, maar dan op gravel in plaats van kasseien. Voor het eerst werd deze wedstrijd goed in beeld gebracht en konden we zien hoe de Zwitsere machine, ook wel Fabian Cancellara genaamd, zijn winterseizoen meer dan goed is doorgekomen. Na een toch wel indrukwekkende punch van Greg van Avermaet, die eerder al de weggereden Benatti wist bij te halen counterde de Zwitser in het zwaarste deel van een van de laatste stevige gravelklimmen en reed vervolgens solo over de streep. Op zondag begon de meerdaagse voorjaarswedstrijd Parijs-Nice met de Proloog. De eerste echte solo krachtmeting en door velen bevreesd. Vacansoleil renner Gustav Larsson ging daar met de overwinning aan de haal, maar ja, het is tenslotte ook de koers naar de zon…

Boetiek-shows
De afgelopen dagen is ook de aftrap van een serie boetiek-shows in Amerika en Europa gegeven. Dit weekend opende de North American Handmade Bicycle Show (NAHBS) haar deuren en over krap 3 weken is het de beurt aan Bespoked Bristol, met een week daarna de Europea Handmade Bicycle Exhibition (EHBE) in Duitsland. Shows om de vingers bij af te likken…

We verzamelden enkele online foto galleries;

Dirt Rag Mag/

MTBR.com

Bikeradar.com #1

Bikeradar.com #2

En wat is een show met vakmensen zonder vakprijzen?

NAHBS Award Winners, MTBR.com

Draaitje op het Velozine-Forum

JB

Geplaatst in Specials en getagd met .
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Lars TB
Lars TB
12 jaren geleden

Zouden die Milka boys niet op 29ers gaan rijden???

Gene
Gene
12 jaren geleden

Daar rijden ze ook op. Alleen nog niet met Magura vorken, maar met Rockshox vorken. Oud gediende Jelmer Pietersma stond afgelopen weekend ook aan de start. De start van de Specialized tourtocht in Gulpen.

partyboj
partyboj
12 jaren geleden

@ Lars TB: De eerste twee Milka mannen reden op 29ers. Op de foto staat de fiets van de nummer 3: Hans Becking.
Konwa reed volgens mij trouwens met 29er tube wielen. Was een fraai gezicht!