Maandagmorgen Mix

En waar was jij dit weekend? Veloziners EricW en ErikN antwoordden:

“Met een vaag plan om zondag de toertocht van Sart Tilman te rijden en goede weersvoorspellingen voor zaterdag, leek het wel een goed plan om zaterdag al op pad te gaan en in het zuiden van het land al vast wat te fietsen. Het werden de routes rond Landgraaf/Heerlen. Lekker 4 uurtjes gereden op deze afwisselende route en precies voor de regen weer terug bij de auto. Wat opviel was dat het erg rustig was, ondanks het goede weer en de leuke route zijn we maximaal 10 andere bikers tegen gekomen. De foto is gemaakt op het eind van route 2 (Strijthagen), in de buurt van Snowworld.”


Hallo, mijn naam is Eric. Hallo, mijn naam is Eric. Hallo, mijn naam is Eric. Wil de echte Eric nu opstaan…?

What you’ve missed…
Wat heb je verder dit weekend gemist? Deels hopelijk het volgende, omdat je zelf ook op de fiets zat. Het voorbije weekend vond de eerste Wereldbeker mountainbiken plaats in Zuid-Afrika. In Pietermaritzburg werd er naar beneden gereden op een vooral snel parcours en werd er cross country gereden op een korter en meer attractief rondje. RedBull zond rechtstreeks beelden uit, maar had ook nog last van aanloopproblemen. Dat wat er te zien was, was goed in beeld gebracht en met name de kortere cross country wedstrijd op een parcours met flow en een aantal spectaculaire secties bleek aantrekkelijk genoeg te zijn om te blijven boeien van begin tot eind.

Re-live’s:
Cross Country Elite Dames
Cross Country Elite Heren
Downhill Finals, Dames en Heren

Opvallende zaken bij deze eerste Wereldbeker:
4-Crossers en oudgedienden die (terug zijn) gaan downhillen en dat niet onverdienstelijk doen, zoals 4-Cross en BMX champ Jared Graves en Mick Hannah die als eerste de top 10 bijna 5 seconde aan de broek smeerde.

En zolang het duurde voordat de 29ers eens te zien waren op internationaal topniveau, zo snel gaat het met 650b. Nino Schurter ging met zijn met 650b uitgeruste Scott hardtail het parcours te lijf en domineerde nagenoeg de hele race en won dan ook.

Milaan-San Remo
Gewoon braaf allemaal met dezelfde wielmaat reden de heren profwielreners dit weekend op zaterdag de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo. Uiteraard weer enorm veel gespeculeer naar de gedoodverfde favorieten, maar de een was volgens eigen zeggen niet goed genoeg, de andere ging er met zicht op de laatste kilometers bij liggen en uiteraard staan de beste stuurlui aan de wal. Favoriet of niet, er kan er toch echt maar één winnen. Hoewel Fabian Cancellara wederom zijn topvorm kon tentoon spreiden, had ie helaas een rappe Australiër in zijn wiel die het spel ook slim wist te spelen. Overpakken deed ie niet, evenals de andere mede-vluchter Nibali, waardoor het pokeren werd voor Cancellara. Of stilvallen en gegrepen worden door het peloton of doorrammen op kop (dat kan ie immers als de beste) met het risico dat Nibali of Gerrans het af zou maken. Gerrans was de koelste en wist het in de laatste 10 meter af te maken en kon zich tot Koning van La Primavera kronen.

Heb je een tip voor de Maandagmorgen Mix of zelf een leuke belevenis op de planning staan volgend weekend? Stuur zondagavond of maandagmorgen je verhaal, een foto en/of en video(link) naar de redactie: redactie@velozine.nl

JB

Geplaatst in Specials en getagd met .
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
k@tze
k@tze
12 jaren geleden

Leuke foto,… waar zou die nu genomen zijn… ;-)

k@tze
k@tze
12 jaren geleden

de nieuwe route ook kunnen vinden? de route palen zijn tot 2x toe zwart gespoten.

Erik
Erik
12 jaren geleden
Reply to  k@tze

Niet helemaal. We zagen wel wat zwart geverfde palen, maar hebben denk ik de nieuwe paaltjes gemist. Maar ik had de GPS track van januari nog, dus daar maar op gereden. :)

Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Prachtig XC parcours in Pietermaritzburg! Vooral de boomstammen trap vond ik erg mooi.

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Inderdaad! “Voorsprong door techniek”. Volgens mij moet het Swisspower snel een zekere autofabrikant benaderen voor sponsoring.

Maja’s winst vond ik ook prachtig. Je wist het van te voren: Barbie ging proberen om voor haar op de snelste (middelste) lijn door de rockgarden te zijn, om die te kunnen blokkeren. Maja twijfelt geen moment en countert op verrassende wijze, door niet achter haar aan te gaan, maar door op de in principe langzamere lijn veel sneller af te dalen dan Barbie op de ‘snelle’ lijn. Game-set-match… Tactisch briljant.

Dennis
Dennis
12 jaren geleden

Ik ben zondag gewoon die tocht in Sart Tilman gaan fietsen. Dan maar in de regen, maar helaas geen regen gezien.

Erik
Erik
12 jaren geleden
Reply to  Dennis

Hoe was Sart Tilman? Wij zijn om diverse redenen uiteindelijk niet gegaan.

Dennis
Dennis
12 jaren geleden
Reply to  Erik

Het is een beetje de Alpen tocht in de Ardennen. Veel redelijk brede paden omhoog, en omlaag. Een paar spannende afdalingen, paar technische stukken en ‘epic’ (want als je ergens door een riviertje moet is het epic toch?) verder niet heel spannend. Maar wel weer eens fijn om 900 hm te maken. Qua weer was het perfect. Niet koud, bewolkt maar geen regen. We waren om 13:00 terug bij de auto en nog steeds geen regen. GPS: http://connect.garmin.com/activity/159238157 Alleen jammer dat er geen fotografen rondliepen.