4X Protour Houffalize

Dat de UCI een goede beslissing heeft gemaakt door het onderdeel Sprint-eliminator een prominente plek tijdens de World Cups te geven, dat is in Houffalize wel duidelijk geworden. Dat 4X onverminderd populair is gebleven, dat bleek gisteravond. Ouderwets veel mensen hadden zich verzameld langs het parcours om de strijd tussen de 4X titanen te aanschouwen, ondanks het toch best frisse weer.

De Protour organisatoren, Chris Roberts en Scott Beaumont, mogen in ieder geval terugkijken op een eerste, zeer geslaagde editie! Hoewel de track niet bijster spannend is en het aantal passeerplaatsen op 2 vingers te tellen is, bleef het spannend tot iets voor half 10, wie er uiteindelijk in de finales zou staan.

Bij de dames won Anneke Beerten die finale behoorlijk oppermachtig, nummers 2 en 3 Celine Gros en Katy Curd deden een moedige poging, maar waren na de eerste dubbel eigenlijk al kansloos.

De herenfinale bracht een verrassende Nederlandse inbreng: Joey van Veghel. Liep ie tijdens de training nog te mopperen dat alles mis ging, tijdens de heats reed hij constant en foutloos met een derde plaats tot gevolg. Tomas Slavik won de finale voor Lucas Mechura, terwijl Joost Wichman de kleine finale op zijn naam schreef.

Anneke Beerten op de boomstammen.

Joost the Boost… smooth als altijd.

Snelste qualifier: Jakub Riha… al een paar jaar een van de meest stijlvolle rijders en daardoor een prima foto-onderwerp!

Watch the gate… piep piep piiiieep: Tomas Slavik vs Lucas Mechura in de grande finale.

CJ

Geplaatst in Nieuws, Specials.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments