Video: Parcoursverkenning Bergrace Oosterbeek

Met een koude rilling op de rug hebben we de tweede nog vers in het achterhoofd, maar toch blikken we alvast vooruit naar de volgende locatie van de Merida Holland MTB Cup – Bergrace-serie die op zondag 1 juli plaats zal vinden in het park Mariëndaal in Oosterbeek. Gelukkig zien de semi-lange termijnvooruitzichten voor het eerste weekend van juli er al een pak meer zomers uit!

Velozine presents: Bergrace Oosterbeek parcoursverkenning
Het rondje in Oosterbeek kent net als het vorige rondje in Arnhem de nodige hoogtemeters en is door de haast idyllische setting verraderlijk; geen meter vlak en je zult het weten dat het op het rondje werken is! Zoals je inmiddels van ons gewend bent ging de Velozine-crew er met de camera op uit en verkende alvast de ronde met de meeste klimmen van Nederland!

Over de Bergraces
De Merida Holland MTB Cup is een wedstrijdserie met een open karakter, waar je zowel met als zonder KNWU licentie aan deel kunt nemen en waar je niet in specifieke klasses rijd, maar kiest voor een wedstrijdduur.

De Bergrace wedstrijden kunnen gereden worden met en zonder wedstrijdlicentie en je kan kiezen uit verschillende wedstrijdlengtes. Naast de populaire 75 minuten wedstrijd is er een 105 minuten lange wedstrijd die vaak in de smaak valt bij de licentie wedstrijdrijders en een 150 minuten durende wedstrijd voor de diesels en echte marathonrijders. Sinds dit jaar is er ook een 45 minuten wedstrijd aan toegevoegd. Bij elk van deze wedstrijdlengtes rijden licentie en niet-licentie rijders door elkaar en is het daarmee een ideale manier om eens te proeven van het wedstrijdrijden. Daarbij wordt er altijd gereden op mooie, uitdagende parcoursen en is er voor de aanhang voldoende vertier om zich te vermaken.

Meer informatie over de Bergraces: www.bergraceofftheroad.nl

Camera en montage: Eric Wictor, Erik Nienhuis
Voice-over: Jeroen Kooij

Met dank aan: Hans Burgersdijk

JB

Posted in Bergrace, Specials.
 • Geen rock garden of ander gemaakt obstakel? Jammer. Wel weer een leuk filmpje met zelfs wat grappige momenten 🙂

 • Ah, prima film weer! Leuke intro ook, de tenue’tjes staan prima! Veel succes voor diegene die hem gaan rijden.

 • Mooie film weer!. Ik heb er zin in.

 • [commentaar mode aan] hoezo rijdt er een meid op kop :)? Dieje ene mens denk ook nog dat t carnaval is 🙂 (blauw pekske meej unne oranjese hellem!) 🙂
  [jankmodus weer ff uit :]

  Maaruuh leuk filmke weer! 🙂 Je zou er iets mee moeten gaan doen Jeroen. zo de verslaggevert uithangen enzo!

 • Eric

  [hapmodus] Ja, kwam laatst een echtpaar tegen uit Limburg die ons ook al berispte voor het feit dat de dame in ons gezelschap op kop reed. Onder de grote rivieren = Klein Afghanistan? [hapmodus] 😉

 • joost

  Mooie video, leuke montage!

 • etienne

  Als de weersverwachting gerelateerd is aan de vrolijke klanken van de muziek van het filmpje wordt het vast fatsoenlijk warm zomerweer. En dat mag nu ook wel eens, vind ik.
  @Zonoskar: lag er vorig jaar niet een omgevallen boom over het parcours, vlak voor een scherpe bocht?

 • 🙂