Bikeskills… maar die hadden we toch al?

Natuurlijk mag je dat zeggen als je al meer dan 20 jaar op een mountainbike rondfietst, maar… niet iedereen is zoals ik! En daarom heeft Michel Romen zijn ervaring gebundeld in een naslagwerk getiteld Bikeskills: Mountainbike technieken van basics tot masterclass.

Voor wie bij die naam geen belletje gaat rinkelen: Michel Romen is een voormalig lid van de Nederlandse fietstrial selectie en is meer dan 10 jaar geleden al begonnen met het geven van mountainbike techniek clinics. Tegenwoordig heeft hij een eigen winkel in voornamelijk trial onderdelen en schrijft hij zo nu en dan voor Bikefreak magazine.

Het boek Bikeskills bestaat uit vier delen:
Deel 1 gaat in op de uitrusting, waar moet je op letten bij het kopen, maar vooral ook het afstellen van de fiets, welke banden monteer je en waarom moet je eigenlijk zo’n domme helm op?!
Deel 2 gaat over de basics, daarin gaat het over je houding, hoe je moet kijken, waar je op moet letten bij remmen etcetera.
Deel 3 heeft Michel ‘Hit the trails’ genoemd. Hierin neemt hij je aan je hand mee met behulp van concrete tips en aandachtspunten, hoe je de diverse situaties die je in het terrein tegenkomt overwint.
Deel 4 behandelt tenslotte de speciale technieken en tricks. Als je al het bovenstaande al beheerst, dan kun je aan deze extraatjes nog een behoorlijke kluif hebben!

Het boek deed me erg denken aan Brian Lopes’ Mastering Mountain Bike Skills. En dat is een compliment. Waar het Lopes boek de nodige Amerikaanse poeha heeft, is dit boek heel erg to the point. De how-to’s staan als stappenplannen in het boek, zodat je stapje voor stapje kunt checken of je de juiste acties doet. Dat maakt het boek naar mijn mening ook meteen heel goed. Heb je em eenmaal uitgelezen, dan hou je nog altijd een makkelijk naslagwerk over, waarin je snel kunt checken hoe die bunnyhop ook alweer moest.

Wil je je fietsskills verbeteren, dan kun je natuurlijk een nieuwe fiets kopen, andere banden, de laatste mode op fietskleding gebied, maar van de eur 25,95 die dit boek slechts kost, daar ga je echt beter van rijden. Een aanrader voor iedere boekenkast!

Meer informatie en online bestellen: www.bikeskills.nl

We hopen ook dat Michel nog een paar mini-tutorials doet zoals deze, dan regelen wij het audio volume wel ;-)

CJ

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments