Weekend Reading: De Bridge Cape Pioneer Trek 2012

Jonathan Wallace, 35 jaar en woonachtig in zowel München en Amsterdam en fietst graag:

Al jong fietste ik veel, maar wedstrijden pas vanaf 2009. De Cape Epic in 2009 was de eerste wedstrijd in mijn leven… Ik vond het fantastisch en ben verder gegaan met fietsen, waaronder diverse marathons een de 24uurs race op de Nürburgring.

Via een fietsmaatje in Zuid Afrika kreeg Jonathan de kans om mee te doen aan de Bridge Cape Pioneer Trek. Hij tekende voor Velozine het volgende avontuur op….

 

Na een leuk seizoen kwam onverwacht de mogelijkheid om voor de eerste keer de Bridge Cape Pioneer Trek in Zuid Afrika te fietsen. Het leek mij een perfecte afsluiting van het seizoen, of meer nog, een goed begin van de training voor het nieuwe seizoen! De Cape Epic kent menig biker, maar de Bridge Cape Pioneer Trek is misschien nog niet zo’n begrip. Hij bestaat dan ook nog maar 4 jaar, maar is in deze korte tijd echt volwassen geworden. Omdat de 7-daagse wedstrijd nog redelijk kleinschalig is, vinden veel mensen hem zelfs leuker dan de Epic. Ook voor mij werd de race een prachtige week, waar ik met veel plezier aan terugdenk.

Mijn reis begint in München – waar ik woon – waarna ik via London en Johannesburg naar Cape Town vlieg. Natuurlijk is voor de vroege boeker een overstap minder ook mogelijk. Hoe dan ook is het voor een Europeaan wel even reizen. Ik rijd vanaf Cape Town airport met een huurauto naar Oudtshoorn. Deze rit, inclusief een nachtstop in Swellendam, is alleen al een verhaal waard. Ik word me er heel bewust van hoe mooi Zuid Afrika is. De tocht voert langs eindeloze vergezichten, vlaktes, heuvels, wijnland en, verder naar het oosten, een meer bosrijk gebied. Ook dieren zijn er meer dan ik me kan voorstellen: vogels, bavianen, schildpadden in een grootte die ik alleen uit Artis ken, en ik kom zelfs een puff-adder tegen. Deze slang maakt zeker indruk op me. Iedereen waarschuwt er voor. “Het is niet erg dat ze er zijn. Als je op afstand blijft, doen ze niks. Maar blijf uit de buurt!”. En plotseling ligt er dan gewoon een voor me op de weg.

Eenmaal aangekomen in Oudtshoorn rijd ik direct naar Buffelsdrift Wild Lodge. Een heel mooie lodge in een wildpark. Hier vinden de inschrijving en de Proloog plaats. Ik denk dan wel dat ik kom om te mountainbiken, maar het eerste dat ik zie zijn drie olifanten en een groepje nijlpaarden in een meertje. Ik zou de inschrijving bijna vergeten… Maar bijna is niet helemaal, dus ik ga direct aan het werk. Eerst groet ik alle bekenden. Het is leuk om te merken hoe klein de mountainbike gemeenschap is. En nog leuker om alle vrienden en bekenden zo bij elkaar te zien. Ik word direct voorgesteld aan Carel en Renée, de twee masterminds binnen de organisatie. Binnen 10 minuten is alles geregeld en kan de pret beginnen. Fiets opbouwen, en daarna wat drinken op het terras van de lodge met uitzicht op het eindeloos mooie Afrika. Ik geniet van lekker eten en drinken en veel aardige mensen. Kort nadat het donker wordt ga ik mijn bed opzoeken. Na de lange reis voel ik dat ik mijn nachtrust wel verdiend heb.

Lees verder op de volgende pagina…

1 2 3 4

Posted in Specials.
  • Donders! Mooi hoor :-)

    Van wie zijn de foto’s?

  • Jonathan

    @ Lars: op blog.capepioneer.co.za vind je nog meer hele mooie plaatjes.