Going Green: Green Oil – Nu leverbaar in Nederland

Op de Bikemotion 2012 maakte we kennis met Simon Nash van het merk Green Oil. Lars informeerde hem naar het verhaal achter zijn bedrijf dat een complete lijn smeer- en reinigingsmiddelen voor de fiets maakt dat voor 100% natuurlijke ingrediënten bevat en die ook 100% afbreekbaar zijn.

Simon was op de Bikemotion aanwezig om een distributeur te zoeken voor Nederland en die heeft hij inmiddels gevonden! Rivo Sports in Maasbommel zal vanaf heden het volledige programma van Green Oil verdelen in de Benelux.

De lijn producten van Green Oil omvat smeer- en reiningsmiddelen die allemaal vervaardigd zijn met plantaardige en andere duurzame, natuurlijke grondstoffen. Alle producten worden in Engeland gemaakt zodat ook de milieubelasting van overzees transport geminimaliseerd wordt en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte flessen.

Simon licht het zelf nog eens toe:

Het assortiment bestaat uit de reinigingsmiddelen: Een Bike Cleaner en een ontvetter, waarvan de flessen eveneens worden afgesloten met hergebruikte drankflesdoppen. Daarbij hoort een borstel gemaakt van FSC hout en een ‘fair trade’ spons.

Voor het smeren van je ketting is er een Dry en Wet Lube en voor hen die toch nog niet helemaal op willen gaan in het ecologisch economisch verantwoord smeren is er ook nog een drijfgas-vrije kettingspray. (Waarvan, zoals met elke spray, waarschijnlijk 10% ook daadwerkelijk op je ketting terecht komt.)

Voor de overige draaiende delen is er de Ecogrease.

Nu kun je dus nòg ecologisch verantwoorder met je fiets op pad gaan over de singletracks in het bos. Paden die natuurlijk dankzij de houtkap voor de papierproductie – voor onder andere de geprinte fietsbladen – aangelegd konden worden.

Meer informatie over Green Oil: www.green-oil.net

Distributie via: www.rivosports.nl

JB

Posted in Nieuws.
  • Kijk, dat is goed nieuws!

    Eric Wictor en ik zijn nog druk aan het fietsen en poetsen met de testproducten die we op Bikemotion hebben ontvangen.

    Daar van volgt nog een uitgebreid verslag, maar… ik kan vast wel melden dat ik behoorlijk tevreden ben met de testproducten die in mijn schuurtje staan :-) .