Logisch: nog meer Ritchey Trail componenten

We zijn nog maar goed 5 maandjes op pad in 2013 maar toch loop je als bedrijf al zwaar achter als je pas op de EuroBike in september je 2014 producten toont. Ritchey snapt dit en gehoorzaamd de industrie-trend.

Als één van de grootste onderdelenfabrikanten kun je ook zeker niet achterblijven wat dé grootste hit van 2013 en de komende jaren: enduro. Ritchey noemt haar componenten specifiek voor deze doelgroep ‘Trail’ en dat programma wordt verder aangevuld met een nieuwe wielset en zadel.

Trail WCS zadel
Dit Trail WCS zadel is feitelijk een afgeleide van de Streem met wat extra schuim vulling voor meer comfort gedurende langere ritten. Net als de Streem bezit dit Trail WCS zadel een carbon fiber basis, de CrN/Ti zadelrails en het Vector Wing concept waarmee een laag gewicht (nipt boven de 200 gram) en comfort samen komen. De adviesverkoopprijs bedraagt €109,90.

RitcheyTrailSaddle01

Trail WCS wielset
Ritchey lijkt een allemansvriend te willen zijn als we kijken naar de nieuwe Trail WCS wielset. Verkrijgbaar in de ‘nieuwe’ standaard 27,5″, maar ook in de 29″ diameter bezit deze set een aluminium velg met een interne breedte van 21mm. Dat is net wat breder dan menig traditionele cross country velg, maar nog niet zo breed als de voor enduro bedoelde velgen van diverse concurrenten. Ze zijn echter wel compatible met alle denkbare bandsoorten die we het voorbije decennium gezien hebben; UST, tubeless met tape en vloeistof of de ouderwetse methode met binnenband.

RitcheyTrailWheels01

De naven zijn – uiteraard – ook conform alle gangbare standaarden; quickrelease of steekas, waarbij de voornaaf uitgevoerd kan worden voor zowel een 20mm als een 15mm steekas. De achternaaf is daarbij leverbaar met een Shimano vrijloop of de XD driver voor je XX1 groepset. Ritchey houdt nog even vast aan de Centerlock schijfremmontage standaard, maar optioneel zijn 6-bouts adapters voor standaard schijven ook leverbaar.

Overigens heeft Ritchey Competition spaken bij DT uit het rek getrokken om deze wielset op te bouwen, waarmee het totale gewicht voor de wielset in 27,5″ blijft steken op – geheel marktconform – een nette waarde van 1574 gram in de quickrelease uitvoering.

De prijsstelling is erg scherp: €599,90 voor de complete wielset.

Bron: www.ritcheylogic.com

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments