Fabriekshal wordt houten MTB paradijs

Ondanks een gezonde aversie tegen het nooit-eindigend winters regenweer hebben veel bikers altijd de drang om op de fiets te springen. Na een winters ritje is de frustratie bij iedere rijder wel bekend: het ellenlange wachten totdat de slush op de trails weer tot hardpack transformeert, iedere keer de fiets poetsen na één ritje, onnodige materiaalslijtage en het verlangen om in een zonnetje te rijden!

Dat zou anders moeten, dachten twee gelijkgestemden uit het zuiden van het land. Tijdens die schijnbaar ellenlange wachttijd, is een concept uitgedacht waardoor er niet meer hoeft te worden gewacht op betere tijden. Niet meer te hoeven wachten op een betere conditie van de paden om conditie techniek of gewoonweg plezier in een droge omgeving te ervaren. Deze totaalervaring wordt gerealiseerd in Sittard-Geleen in de vorm van een indoor MTB park.

Najaar 2014 opent WOOD15 volgens de planning haar deuren. In de hal wordt voor het eerst op het Europese continent een indoor mountainbike park gecreëerd waar verschillende stijlen (denk aan BMX, pumptrack, XC, trail) in een maatschappelijk verantwoorde manier worden gecombineerd in één grote leegstaande fabriekshal van 6000 m2. Ja, dat is geen typefout. Afgelopen week ontvingen de initiatiefnemers de sleutel en goedkeuring voor uitvoering. Wij als Velozine zullen de mannen op de voet volgen en hier regelmatig berichten over de voortgang van dit initiatief.

mtb_riders

SK

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
10 jaren geleden

Een tijdje geleden hab ik gedoneerd aan http://www.indoormountainbikepark.nl/ , maar het lijkt erop dat die website dood is. Is dit park gerelateerd, of iets wat los van die anderen staat?

trackback
Fabriekshal wordt houten MTB paradijs | WTC Het Gouden Wiel Romershoven
10 jaren geleden

[…] via Fabriekshal wordt houten MTB paradijs. […]