Vijf vragen aan: Rudi van Houts

Rudi van Houts is begin dit jaar 30 geworden. We weten allemaal wel dat die leeftijd het kantelpunt naar volwassenheid is… toch? Wij stelden hem vijf persoonlijke vragen.

Velozine: Je woont inmiddels iets meer dan een jaar op jezelf, hoe bevalt dat?
Rudi van Houts: Het is wel een goede stap geweest. Ik word nu zelfstandiger en ik moest toch een keer opgroeien, he?!

VZ: Waar moet je het meest aan wennen nu je op jezelf woont?
Rudi: Je moet in een keer gewoon veel meer doen. Vooral schoonmaken is niet mijn hobby, maar gelukkig doet mijn moeder dat nog regelmatig als ik een week naar het buitenland ben. Dan ga ik fietsen in Zuid-Afrika en maakt zij mijn huis schoon. Wat heb ik toch een goede moeder, he!

VZ: Nu je je eigen potje ‘s avonds klaar moet maken, wat maak je dan het liefst?
Rudi: Wraps! Met chili con carne of zoiets… en natuurlijk met kaas!

VZ: Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Rudi: Geen idee… Ik heb er wel al vaker over nagedacht, maar het blijft moeilijk. Ik heb een MBO Bouwkunde diploma, maar verwacht dat ik toch wel in het fietsen ‘blijf hangen’. In ieder geval word ik geen vertegenwoordiger! Dat past gewoon niet bij mij. Ik wil wel graag iets met mijn handen doen, richting productontwikkeling lijkt me dan wel leuk.

VZ: Welk resultaat wil je beslist nog behalen voor het einde van je fietscarriere?
Rudi: Een WK medaille! Dat mag zowel XCO als Marathon zijn, dat laatste is halverwege het jaar in Pietermaritzburg, dat wordt wel een van mijn pieken dit jaar. Een keer op een World Cup podium individueel, dus bij de eerste 5, zou ik ook graag nog behalen. Ik weet dat ik het kan en ik heb er al zo vaak dicht bij gezeten…

rudi_big

Tekst & foto: Coen de Jongh

Geplaatst in Nieuws, Specials.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments