6 & 7 september: een heel weekend Nederlands afdalen!

De r van raggen is terug in de maand: het eerste weekend van september organiseert mountainbikevereniging Licht Verzet haar Gravity Weekend op de Wijchense Berg. Met een Mini Enduro op zaterdag 6 september en de tweede manche van de Mini Downhill Cup op zondag de 7e staat het hele weekend in het teken van snelle afdalingen en technische passages. Dus zet de data vast in je agenda!

De Mini Downhill Cup bestaat al ruim vier jaar en is een bekende onder de Nederlandse gravity rijders. Om de wedstrijd zo toegankelijk mogelijk te maken zijn de moeilijkste obstakels te omzeilen middels chicken ways. De Mini Enduro is geheel nieuw en zal bestaan uit vijf verschillende, meer op flow gerichte afdalingen (specials) die meetellen voor de einduitslag. In tegenstelling tot de downhill word je verwacht de enduro specials zonder training op het parcours of voorkennis te rijden. Ook zal je flink moeten trappen op de verbindingsroutes tussen de specials. Hier alvast een voorproefje:

Deelname, inschrijven, BBQ
Een heel weekend shredden en racen voor het podium kost €20,00. Per evenement inschrijven is ook mogelijk voor €10,- voor de Mini Enduro en €12,50 voor de Mini Downhill Cup.

Inschrijven voor de enduro kan via de website van Licht Verzet. Er zijn slechts 40 startplaatsen en de inschrijving sluit 1 september. Inschrijven voor de Mini Downhill Cup kan via de MDC site. Eveneens niet is missen is ook nog de zaterdagse BBQ: deelname kost €15,00, de eerste twee drankjes inbegrepen. Hou het Facebook Event in de gaten voor meer info!

Licht Verzet GRAVITY WEEKEND

Over Licht Verzet Freeride
Sinds 2013 kent mountainbikeclub Licht Verzet een discipline ‘freeride’. Volgens de club past dit bij de huidige ontwikkeling van het mountainbiken, waarbij er van cross-country rijders veel meer technische beheersing wordt verwacht en XC-wedstrijdparcoursen extremer worden en meer uitdagingen bevatten. Binnen de club zijn er trainers aangetrokken voor deze discipline en wordt er een viertal clubwedstrijden (dual slalom, city downhill en twee bos-downhillwedstrijden) georganiseerd. Daarnaast heeft Licht Verzet de toestemming van Skicentrum De Wijchense Berg om mountainbiketrails aan te leggen die passen bij de uitdagingen van het freeriden.

 

Meer informatie en inschrijving via:
www.lichtverzet.nl
www.minidownhillcup.nl

EW

Posted in Enduro, Events, Nieuws.
  • Ik ben benieuwd naar hoe het was. Wat zijn de ervaringen van de Velozine lezers?