17 t/m 20 oktober: Bike MOTION Benelux 2014

Met de herfst in de lucht vallen niet alleen de blaadjes met toenemende maten uit de lucht, ook de nieuwigheden voor het volgende jaar worden in deze periode in eenzelfde tempo onder je neus geschoven. Met de EuroBike net achter ons maken we ons nu al weer op voor de aankomende Bike MOTION Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht.

Dit jaar kun je vanaf vrijdag 17 oktober tot en met zondag 19 oktober terecht om zelf de laatste nieuwtjes, trends, kleuren en vormen te bekijken, te voelen en in sommige gevallen zelfs te proberen. Maandag 20 oktober is de beurs enkel toegankelijk voor de vakhandel.

BM12_65

City Mountainbike races & Shimano XTR Di2 testparcours
Dit jaar valt de beurs samen met de finale van het UCI City Mountainbike programma. Dit ‘urban’ mountainbike wedstrijdformaat zal bij deze finale editie zich afspelen in Hal 12. Onder andere XC Eliminator Wereld Kampioen Fabrice Mels zal aan de start verschijnen. Voor en na de races is het parcours te gebruiken als testparcours voor Shimano’s XTR-Di2 die een hele vloot testfietsen op de beurs ter beschikking zal hebben.

Aandacht voor ambacht: framebouwers plein
Net als bij de voorgaande editie zal er ruimte gereserveerd zijn voor de kleine ambachtelijken uit de branche. Zo zullen de Nederlandse framebouwers DMP Bikes, St. Joris Cycles, Blacksmith en Duell hun stalen kunstwerken op twee wielen aan je voorstellen en je met plezier alle details van de creaties en het vak uitleggen.

BM2013_14

Er is nog meer…
Als fietsliefhebber zit je liefst zelf ook nog op de fiets. Heb je toch alleen op zondag de 19de tijd maar wil je eigenlijk niet alleen maar rondlopen? Dat kan. Vanuit de beurs is de Bike MOTION Challenge uitgezet. Een toertocht van 90 kilometer die over de wegen naar en over de Utrechtse Heuvelrug slingert. De tocht is volledig uitgezet en er zijn bevoorradingsposten onderweg.

Voor de dames is er op vrijdagavond een heuse Ladies Night (mannen schijnen wel welkom te zijn…) en verzorgen de papieren collega’s van Fiets het Fiets Theater met diverse workshops en presentaties waar dieper ingegaan wordt op techniek, trainingsopbouw, voeding en nog veel meer.

Tijden en toegangskaarten

De openingstijden:
Vrijdag 17 oktober 10.00 – 21.00 u
Zaterdag 18 oktober 10.00 – 17.00 u
Zondag 19 oktober 10.00 – 17.00 u

Maandag 20 oktober is exclusief voor de vakhandel die eveneens tussen 10.00 u en 17.00 u terecht kunnen in de beurshallen te Utrecht.

Een toegangskaart kost op de beursdag zelf €16,00. Je kan echter kaarten in de voorverkoop online bestellen voor €12,50. De voorverkoop loopt tot en met 16 oktober! De Ladies Night op vrijdag 17 oktober is toegankelijk vanaf 17:00u en kost voor dames slechts €5,00. Kinderen tot en met 16 jaar mogen onder begeleiding gratis naar de beurs.

Maak kans op een toegangskaart!
We mogen 10 toegangskaarten weggeven! Je kan dus gratis naar de beurs. Wat moet daar voor doen? Simpel: geef onder dit artikel kort aan waar jij blij van wordt op de Bike MOTION. Gebruik hiervoor je Velozine-account of je Facebook-account. De eerste 10 reacties onder dit artikel hebben prijs!

Meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl

JB

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments