Pump battle series: cross’n in de discooo…

Op zaterdagavond 22 november 2014 is het weer zover: dan kun je op de dansvloer van discotheek de Radstake City Lido (LET OP! Locatie is gewijzigd) strijden om de titel Pump Battle King. Organisatoren Joost Wichman en Twan van Gendt nodigen iedereen uit om mee te komen strijden of om te komen kijken en feesten!

Slavik-014

Pumptrack wedstrijd
Iedereen met een fiets en die ouder is dan 16 jaar kan meedoen aan deze unieke pumptrack wedstrijd. De wedstrijd wordt verreden op de Bikeparkitect/iCycle modulaire pumptrack. Uiteraard wordt ook een Bensink BMX starthek gebruikt. Dit is je kans om te racen tegen rijders zoals Sam Reynolds, Twan van Gendt, Michiel van der Heiden, Joost Wichman & Tomas Slavik.

Inschrijving
De inschrijving is open voor iedereen die ten minste 16 is. je kunt online inschrijven, maar er worden ook een gering aantal plaatsen vrij gehouden voor inschrijven op locatie.

Online inschrijving:
Kosten: 10,00 euro (inclusief entree afterparty)
Inschrijven voor 20 November op www.pumpbattle.com onder het kopje register.

Op locatie inschrijven:
Kosten 12,50 euro (inclusief entree afterparty)
Inschrijven kan tussen 16:00 en 18:00

Tijdschema
Zaterdag 22 november 2014
– 16:00 – 18:00 Inschrijven en aanmelden op locatie
– 16:00 – 18:00 training
– 19:00 – 20:30 Time trials kwalificaties
– 21:30 – Deuren open voor bezoekers Club de Radstake
– 23:00 – 01:00 Pump Battle – Knock out finals
– 22:00 – 04:00 THIRTY7EVEN Season After Party

Kwalificatie vind plaats via een time trial systeem. Iedere rijder krijgt 1X de kans om een snelle tijd neer te zetten. De 32 snelste tijden gaan door naar de Kock out finals later op de avond. De snelst gekwalificeerde rijder krijgt een extra bonus van 100,- euro mee naar huis.

De knock out finals worden verreden volgens het achtervolgingsformaat. Dit houdt in dat er telkens 2 rijders tegelijk op de baan zijn. De rijders starten beide aan een zijde van het parcours, en proberen de andere rijder te achterhalen. Er zal gestart worden vanaf 2 Bensink starthekken die tegelijk worden aangestuurd. De snelste rijder per battle gaat door naar de volgende ronde, tot dat er uiteindelijk 2 rijders overblijven voor de grote finale. In de grote finale gaat de battle net zo lang door tot 1 van de 2 rijders de andere rijder heeft bijgehaald… ja dat kan lang duren!

Prijzengeld:
1e plaats 500,-
2e plaats 250,-
3e plaats 150,-
Snelle kwalificatie 100,-

Afterparty

De afterparty vindt plaats tijdens en na de Pump Battle wedstrijd vanaf een uur of 21.30. Een mooie manier om het seizoen af te sluiten en nog 1 keer alle sterke verhalen van het afgelopen seizoen te vertellen.

Nog meer info:
Facebook event: https://www.facebook.com/events/617794488331626
Website: www.pumpbattle.com

Adres (LET OP! Gewijzigd):
Club De Radstake
Twente-Route 8
7055 BE Heelweg

City Lido Groenlo
Kerkstraat 6
7141 BA Groenlo

CJ

Posted in Nieuws.