Peerkes Bike Shop City Downhill Nijmegen

Lissabon en Nürnberg hebben het, Taxco in Mexico heeft het en in Colombia, Chili en Brazilië is het ook al jaren razend populair. Sinds vorig jaar heeft Nijmegen het ook: urban of City Downhill.

CDN14_04
Joost ‘The Boost’ Wichman

Vorig jaar nog een exclusief onderdeel van de clubcompetitie van mountainbikevereniging Licht Verzet, ditmaal opengesteld voor een ieder die zich aangetrokken voelde om op twee wielen zo snel mogelijk dwars door de stad naar beneden te rijden terwijl de klok mee tikte. Het urbane parcours baande zich door steegjes en over trappen, met namen als ‘de Klokkenberg’, ‘het Groene Balkon’ en ’de Onze Lieve Vrouwentrappen’ om vervolgens te eindigen met de finishjump (geleend van collega-vereniging SFA) gelegen aan de Waalkade.

CDN14_05
Daniel Prijkel

Maar liefst 80 deelnemers verschenen aan de start en aan toeschouwers was ook geen gebrek. Zij werden getrakteerd op uitmuntend weer en een attractief parcours en programma. Vóór de wedstrijd werd er een trackwalk ‘gelopen’ om het parcours inclusief ingebouwde schansjes te verkennen. Daarna volgde een trainingssessie van een uur en mocht iedere deelnemer twee getimede runs maken. Het wedstrijdverloop zou volgen uit deze getimede runs; de snelsten startte als laatste, dus de spanning bouwde naar het einde toe goed op.

CDN14_03

Het evenement trok niet alleen de hardcore downhillers naar Nijmegen. De damescategorie werd namelijk gewonnen door Anne Terpstra, normaliter op de XC-er te vinden. Kiona Harbers eindigde tweede en Lot Kokkelink als derde.

Bij de heren – variërend in leeftijd van 11 tot 61 jaar, overigens – werd het erepodium bevolkt door (bmx-er) Joey van Veghel op plaats 3, wereldkampioen 4-cross Joost Wichman als runner up en veelvraat Daniël Prijkel die als trotse jonge vader het winnen nog niet verleerd is en ook hier in Nijmegen op de hoogste trede mocht plaats nemen.

De complete uitslag is terug te vinden op www.lichtverzet.nl

CDN14_02
Anne Terpstra

CDN14_01

Tekst & foto’s: Mike Lopulalan

Posted in Events, Nieuws.