MTB Museum: Schoolvoorbeeld van een fikse verbouwing!

Eind 2013 berichtten wij voor het eerst over het mountainbikemuseum in wording in Arnhem.

Nu zijn we alweer een jaar verder! En? Er is een hoop gebeurd in het voormalige schoolgebouw! Het is dicht, er is geschilderd, de bar is klaar, de centrale ruimte ruikt niet meer naar gymzaal (ziet er gelukkig nog wel zo uit) en de houtkachel brandt. En… de kerstversiering hangt!

MTB_Museum02

Kortom: het is bewoonbaar. Eigenaar, gastheer, projectleider, bouwvakker, klusjesman, fietsgek, praatgek Jeroen van Roekel vertelt:

“Mensen beginnen me al te vinden. Deze plek wordt naast een museum vooral een trefplek. Voor meet-and-rides, voor retrofreaks, voor mountainbikeclubs, voor singlespeeders, voor vriendengroepen, voor bedrijven, voor bike-bed-and-breakfasts, voor evenementen, noem maar op! Hoe meer mensen, hoe beter. De bijzondere locatie en de ruimte gaan maximaal gebruikt worden. Onlangs had ik hier zelfs al een kerstdiner van de Zonnebloem. Zaten de oudjes tussen de klimrekken en retro bikes te eten. Prachtig toch!?”

 

Het woord retro bike valt. Want het gaat hier om fietsen, toch? Jazeker. Fietsen tentoonstellen is echter pas handig als je niet meer met steiger, kwast en schuurmachine aan de gang hoeft. Dus hoe ver is het eigenlijk? Nou, klaar is het zéker nog niet, maar enkele lokaaltjes naderen hun oplevering!

Dat betekent dat er langzamerhand over de inhoud van de lokalen nagedacht kan worden. Die inhoud staat nog verspreid door Nederland opgeslagen, maar wie in Arnhem rondloopt, komt af en toe al écht wel wat leuks tegen. Amai, als dit een voorbode is van wat we nog te zien gaan krijgen…

MTB_Museum03
Het Horst Link patent is dood en begraven… Maar deze AMP is nog springlevend!

Oproep: handjes!
Enthousiast geworden? Kun je niet wachten tot het open gaat? Hier dan een tip: Als je helpt met klussen, dan help je de openingsdatum dichterbij te halen! Er is altijd wel wat te doen, dus alle hulp is welkom. Verzoek: meld je even via de Facebook pagina of neem contact op via info@mountainbikemuseum.nl

MTB_Museum01

Nee, dat gele frame is géén Staiger.

Jeroen:

“Ook qua hulp maak ik de gekste dingen mee. Mensen die ik niet ken, melden zich zomaar. Onlangs was Deutsche Bike hier, ze hebben een prachtig artikel over me gepubliceerd. Twee weken later reed er ineens een Duitse auto het schoolplein op. De bestuurder, Hubert, meldde dat hij “teveel vrije tijd heeft”. Nu komt hij elke week twee dagen klussen. Kun je het je voorstellen?”

 

Tekst en foto’s: Lars Vogelenzang

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments