NK Modderploeteren 2015

Water, zand en wind. Dat waren de ingrediënten van dit weekend’s NK Cyclocross rond Het Witven in Veldhoven, waarbij al die ingrediënten voorafgegaan konden worden door ‘veel’. Dat ging ook op voor het publiek; dat was er zowaar in grote aantallen!

Bij de dames stond Marianne Vos aan de start en waar ze start, wint ze internationaal meestal en nationaal uh.. nou ja, zeg maar altijd. Bij de heren ging de strijd om het shirt met drie kleuren inderdaad tussen Mathieu van der (Modder-)Poel en Lars van der Haar. Van der Haar had niet zijn beste dag en dankzij de vele en lange looppassages was het ook niet echt een parcours op zijn maat. Hij zag slechts kort het achterwiel van Mathieu waarna de veer brak. Wie het podium compleet maakte? Niet Corné van Kessel. Die had een complete off-day. Het was die broer van Mathieu, David, die Van der Haar in haalde en het zilver van hem afnam.

Klik hier voor de volledige uitslag

Huisfotograaf Erik was ter plaatsen en schoot wat sfeerplaatjes.

NKCX15_10

NKCX15_01

NKCX15_03

NKCX15_05

NKCX15_06

NKCX15_07

NKCX15_08

NKCX15_09

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto’s: Erik Nienhuis

Posted in Cyclocross, Nieuws.