DT Swiss goes fat: Big Ride

Fatbikes zijn inmiddels uitgegroeid van niche tot een niet weg te denken segment van de mountainbikemarkt. Je kan er mee door de sneeuw, op het strand, backflips… wat eigenlijk niet? Fatbikes zijn mainstream geworden, en dan is een zekere mate van vreugde op zijn plaats: je kan zowaar een scala aan fatsoenlijke onderdelen krijgen, voor een redelijke prijs en zonder zelf de draaibank of het lasapparaat aan te moeten zwengelen.

Wielen- en onderdelenfabrikant DT Swiss geeft aan hoe serieus ze de fat markt nemen met de introductie van een nieuwe componentenlijn die de naam Big Ride draagt, en bestaat uit een high-end 26″ wielset en de losse onderdelen die daarvan de basis vormen.

DT_Swiss_Big_Ride_wheel

Breed is uiteraard het steekwoord bij alles fat en zo ook bij de Big Ride reeks, licht (alles is relatief!) ook! De 76 millimeter brede velgen (binnenmaat) zijn sterk nabewerkt en hebben een open velgbed om gewicht te besparen. Hart van de wielen zijn extra brede 32-gaats naven uit de 350 Classic reeks. Het achterwiel is uitgerust met het bekende DT vrijloopsysteem, en beide wielen hebben een Centerlock schijfremontage (IS 6-gaats adapters worden meegeleverd).

Totaalgewicht voor de superlichte BR 2250 wielset is 2235 gram; ze gaan over de toonbank voor nog respectabele €869,-. Daarvoor krijg je naast de wielen en IS 6-bouts adapters ook vooraf geïnstalleerd specifiek velglint voor de opengewerkte velgen. Het voorwiel is enkel in 150 millimeter inbouwbreedte leverbaar, voor een 15 millimeter steekas. Het achterwiel behoeft een 12 millimeter as en is in 190 of 197 millimeter inbouwbreedte verkrijgbaar.

DT_Swiss_BR_710

Voor wie de voorkeur geeft aan een eigen combinatie van componenten, een bestaande wielset wil upgraden of sowieso het liefst zelf bouwt, zijn de naven, velgen en ook de RWS snelspanners van de BR 2250 wielset ook los leverbaar. De Big Ride velgen krijgen de typenaam BR 710, wegen slechts 675 gram en kosten €123,90 per stuk. Ze zijn alleen in het zwart en met 32 (spaak!)gaten verkrijgbaar. Nieuw zijn overigens ook de flinterdunne, haarscherpe decals die de vinylstickers van weleer vervangen.

De naven vallen – zoals gezegd – binnen de 350 Classic familie, bekend om een betrouwbare constructie, lange levensduur en makkelijk onderhoud. Bovendien zijn ze geschikt voor normale spaken met een gebogen spaakkop, die nog altijd praktischer zijn dan de straight pull varianten waar DT Swiss zich bij de eigen wielsets steeds vaker op richt. Welke winkel heeft die laatste immers op voorraad? De 350 Classic Big Ride editie naven zijn leverbaar in dezelfde inbouwmaten als de complete wielsets: 150×15, 190×12 en 197×12 millimeter. Net als bij de Big Ride velgen kan je kiezen tussen een zwarte kleurstelling of… zwart, en heb je per naaf 32 spaken nodig. Prijzen: €59,- voor de voornaaf, €199,- voor de achternaaf. Die wegen respectievelijk 174 gram en 300 gram. Voor de voornaaf is tevens een passend RWS steekas verkrijgbaar voor €29,90 en weegt 87 gram.

Bron: www.dtswiss.com

EW

Posted in Nieuws.