World Cup Albstadt: dag 1

Dit weekend vormt het Duitse Albstadt het toneel voor de tweede ronde van de World Cup XCO. Een relatief rustig weekend, doordat alleen cross country wordt gereden, geen downhill en sinds vorig jaar ook geen XC Eliminator meer. Desondanks zijn alleen de Under 23 dames op zaterdag aan de beurt om hun wedstrijd te rijden. De U23 heren mogen zondagochtend om 9 uur gaan strijden, gevolgd door de Elite dames en de heren later op die dag.

Het parcours in Albstadt is, voor degenen die de Nederlandse parcoursen een beetje kennen, vergelijkbaar met Zoetermeer: in feite is er één vallei, waar op beide flanken de paden omhoog en naar beneden lopen. Alleen dan met meer bos… en zonder een kunstskibaan ook trouwens… en met wat meer echte technische passages.

De zweedse Jenny Rissveds won vorig weekend bij de U23 dames in Nove Mesto al de eerste World Cup. Dit weekend was geen uitzondering. Al na een ronde reed ze op kop en waren het daarachter Alexandra Keller en Kate Courtney die plekken 2 en 3 tot het einde toe bezet hielden. Van de Nederlanders vinden we Annemarie Worst op een nette 11e plaats gevolgd door Anne Tauber (19e), Marlo Koevoet (23e) en Britt van den Boogerd (33e).

Anyway… foto’s:

startvak
Riders ready… vanachter deze lijn starten dit weekend heel veel rijders, allemaal op zoek naar die plaats nummer 1

fotofinish
De korte ronde in Albstadt levert spannende races op die beslist kunnen gaan worden op de eindstreep. De fotofinish camera laat in ieder geval niets aan het toeval over.

bartfrishi
Euhm, captions please…

jenny
Jenny Rissveds liet zien dat je ook met een beetje een bol babyface gezicht nog prima wedstrijden op wereldniveau kunt winnen

katecourtney
De nummer 3 van de zaterdag: de Amerikaanse Kate Courtney

shimanomargot
“Presented by Shimano” staat er al sinds jaar en dag onder de borden van de World Cups. Shimano is daarmee als simpel onderdelenleveranciertje een van de grootste drijvende krachten achter het voortbestaan van de serie.

speciboss
Who’s the boss?! Elite women rijdster Lea Davison had haar ‘swag’ vandaag alvast over de fiets voor morgen gehangen

CJ

Posted in Nieuws, Specials, World Cup.