Verveling? Dit weekend is daar geen reden voor!

Heb jij nog geen plannen voor komend weekend en is vaderdag niet aan je besteed? Wij hebben nog wel wat suggesties, want komend weekend is het goed raak met allerlei fietsevenementen in binnen en buitenland:

GP Groot reCycle
Zo is er in Noord-Holland op zaterdag een mountainbike wedstrijd over 100 minuten op het terrein van GP Groot in Alkmaar, een bedrijf voor recycling van bouw en sloophout. Lekbestendige banden kunnen het verschil maken tussen winst en verlies!
Programma
13.15 uur Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
13.45 uur Kids-ride (mini-clinic voor kinderen)
15:00 uur Start GP Groot reCycle over 100 minuten
17:15 uur Prijsuitreiking en einde GP Groot reCYCLE

Locatie:
GP Groot
Boekelerdijk 13
1812 LV Alkmaar

Nog meer informatie bij onze vrienden van MTB Noordwest.

low res GP Groot reCYCLE Bram Rood-foto Jacco Kort

NK Pumptrack Emmen
Aan zo’n beetje de andere kant van het land wordt een dag later het NK pumptrack verreden als onderdeel van de Pump Battle series. Vanaf 10 uur in de ochtend kun je je suf trainen voor de finales rond 16.00 uur die middag.

Het programma ziet er alsvolgt uit:
09:00 uur Aanmelding rijders
10:00 uur Training alle klassen
11:00 uur Starthek training alle klassen
11:30 uur Pauze
12:00 uur Tijd Kwalificatie alle klassen
13:00 uur Pauze
13:30 uur NK Pumptrack kids (klasse 2 & 3)
14:30 uur Pauze
14:45 uur Warm-up NK Pumptrack Elite (klasse 4 & 5)
15:00 uur NK Pumptrack Elite
16:15 uur Prijsuitreiking NK Pump

Meer informatie hier.

Opening Bike & Skatepark Ruigenhoek
Wat meer in het midden van het land wordt Bike & Skatepark Ruigenhoek geopend. Momenteel is er waarschijnlijk alleen nog wat te doen voor skaters en freestyle BMX-ers, later in het jaart wordt de BMX baan aldaar alsnog een keer officieel geopend.

Meer info hier!

11401060_10206692073883069_252207688521887925_n

MTB Assen Fletcher Event
Weer wat noordelijker kun je in Assen terecht voor de mooiste toertocht door de kop van Drenthe naar eigen zeggen. Het evenement heeft 2 verschillende lussen van 25 kilometer, waardoor de deelnemers een veelvoud van die afstand bij elkaar kunnen fietsen. Om ook wat extra uitdaging te creeren, zijn er hindernissen op het knooppunt van de lussen aangelegd, in de tuin van het Fletcher hotel De Zeegser Duinen. Meer info vind je hier.

Flyer A5 MTB Fletcher Event V02

RDHF
De mooiste van de Belgische marathons? De Raid des Hautes Fagnes met vertrek en eindpunt in Malmedy is een marathon die iedere zichzelf serieus nemende mountainbiker een keer gedaan moet hebben. Technische trails rijgen zich aaneen terwijl de hoogtemeters hard oplopen. Met het weersvooruitzichten van nu beloofd het ook een onvervalste Ardennen editie te worden: spekkige paden afgewisseld met een flauw zonnetje tussendoor.

Meer info over de marathon, de afstanden en de hoogtemeters vind je hier.

affiche_rdhf2_2015_-_compressed

Bikefestival Cyclevision
Ten slot is er in het Limburgse Venray op de Raceway het Cyclevision festival. Bikepolo, rijden op een Fatbike, clinics, een wielercafe… het is en kan er allemaal. Voor ons mountainbikers zijn met name de toertocht en de Fatbike challenge interessant. Daarnaast zijn er voor iedereen die fatsoenlijk wil leren sleutelen workshops fietsonderhoud in de -jawel- Velozine zaal.

cyclevisionflyerro

CJ

Posted in Events, Nieuws.