MTB Utrechtse Heuvelrug – Het wordt nóg gaver: mega-uitbreiding!

Zonnig en lekker buiten. Het weekend of zelfs je vakantie voor de deur. Mocht dat nog niet genoeg zijn om vrolijk van te worden, dan is dat dit nieuws wel! We waren al enthousiast over de ontwikkelingen op de Utrechtse Heuvelrug en dat er nog wat meer in het vat zat, was bekend.

Het wordt echter nóg mooier: Op 24 augustus begint men met de aanleg van twee nieuwe routes achter Amerongen en Leersum!

Zo lezen we op de Facebook-pagina van de MTB Utrechtse Heuvelrug:

“We leggen éen nieuwe route aan tussen Amerongen en Overberg aan de westkant van de Bergweg tussen Overberg en Amerongen.
Met de tweede route zullen we de routes Zuijlenstein (7 km) en Lombok (4 km) integreren en uitbreiden tot éen mega-route.

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gaat hiervoor een opdracht verstrekken aan Track & Trails, het bedrijf van onze routebouwer Patrick Jansen.

De aanleg wordt betaald uit een bijdrage van de Provincie Utrecht, een bijdrage van het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug, een bijdrage van de organisatie van de MBC-Cyclo Midden-Nederland en jullie eigen bijdrage uit het Vergunningsvignet.

We gaan het werk op dezelfde manier uitvoeren als we ook gedaan hebben bij de andere routes in het Nationaal Park. Er zijn twee werkploegen met vrijwilligers nodig.
Een eerste ploeg werkt voor de kraan uit en maakt de weg vrij voor de kraan, zodat de kraanmachinist zijn werk kan doen op het tracé dat door Patrick Jansen is uitgevlagd.

Een tweede ploeg werkt achter de kraan aan, egaliseert het parcours, haalt wortels en andere obstakels weg en levert een tracé op dat klaar is om ingereden te worden.”

Amerongen_Leersum
De huidige routes van Leersum en Lombok. Tikkie recht-toe, recht-aan. Dat zal spoedig veranderen!

Extra handen zijn welkom en zoals Mark al eerder concludeerde: het meehelpen aan de trails waar je zelf overheen dendert zou op ieders ‘to do’ lijstje moeten staan.

Wil je meehelpen bij de aanleg? Meldt je aan via de vrijwilligerspagina.

Bron: www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl / Facebook pagina MTB Utrechtse Heuvelrug

JB

Posted in Nieuws, Spots.
  • Supermooi dat dit lukt!! Misschien kan de tweede ploeg een beetje slordig werken? Paar obstakeltjes mogen best in de Heuvelrugroutes. :-)

  • Christan

    Super mooi, ze zijn erg goed bezig daar. De Utrechtse heuvels worden steeds beter!

  • uh.. ze worden steeds beter gebruikt, bedoel je. :-)

    Hoe dan ook: Top!!!!