Vers van de draaibank: RaceFace-Easton dropper pen

Easton en RaceFace introduceren samen een nieuwe dropper zadelpen, die onder de Haven respectievelijk Turbine reeks zal vallen. We roepen het al een tijdje en Oneway Distribution, importeur van zowel Easton als Race Face zegt het ook:

Dropper posts zijn steeds populairder. Veel mountainbikers ontdekken het voordeel van een snel vanaf het stuur verstelbare zadelhoogte. Easton [RaceFace] waagt zich op de markt van deze vernuftige componenten en brengt zijn eigen dropper post, de Haven [Turbine]. 

Easton_Race_Face_Haven_Turbine_Dropper_3_VZ

Beide pennen zijn constructief gezien identiek en maken gebruik van gepatenteerde technologie van de Canadese fabrikant 9point8. Het bedieningsmechanisme is semi-hydraulisch. De remote op het stuur maakt gewoon gebruik van een schakelkabel, en de blokkering van de zadelpen is eveneens mechanisch. Actuatie van het blokkeermechanisme binnen in de pen gaat echter met olie. Deze combinatie moet een soepele werking, makkelijk onderhoud en robuustheid garanderen, zelfs bij langdurig gebruik.

Door de meegeleverde Quick Connector is de actuatiekabel makkelijk en in luttele seconden te verwijderen van de pen zelf – wel zo handig voor transport of onderhoud. Een universele remote hendel die op meerdere wijzen gemonteerd kan worden zal als eerste op de markt komen. Een remote die op de plek van je (ontbrekende) linker shifter past zal later ook in de kleuren rood, groen, blauw en zwart verkrijgbaar zijn, voorzien van een RaceFace logo.

Easton_Race_Face_Haven_Turbine_Dropper_1_VZ_VZ

RaceFaceDPLever01

Zowel de Easton Haven als de RaceFace Turbine varianten zullen in de twee meest gangbare diameters (30,9 en 31,6 mm) verkrijgbaar zijn in vier lengtematen 350, 375, 415 en 440 mm met respectievelijk 100, 125 of 150 mm ‘drop’. Alle varianten zullen een zwarte hoogglans finish hebben. De adviesprijs bedraagt in de VS $469,99 – een Europese prijs is vooralsnog niet bekend.

Meer informatie: www.raceface.com & www.eastoncycling.com
Distributie: One Way Distribution

EW

Posted in Nieuws.