Terugroepactie Cannondale OPI-buis

Ben je in het bezit van een Cannondale geproduceerd tussen 2011 en 2015 met een Lefty voorvork, voorzien van OPI stuurpen en stuurbuis? Lees dan onderstaand terugroepbericht goed en neem contact op met je lokale Cannondale dealer.

Tijdens normaal testen heeft Cycling Sports Group een mogelijk veiligheidsprobleem vastgesteld met de OPI-buis/-stuurpencombinatie die bij bepaalde mountainbikes wordt gebruikt. We hebben de betreffende regelgevende autoriteiten geïnformeerd. Hoewel er geen ongevallen of letsel zijn gemeld als gevolg van dit probleem, heeft de veiligheid van onze klanten voor ons absolute prioriteit en hebben wij besloten dat het in hun belang is om een terugroepactie voor het onderdeel uit te voeren.

  1. Cannondale heeft altijd absolute prioriteit gegeven aan het bouwen van superieure, veilige producten voor gebruikers die maximale prestaties eisen. Om te garanderen dat onze klanten altijd de best mogelijke rijervaring hebben, worden onze producten regelmatig streng gecontroleerd.
    • Tijdens normaal testen van onze producten eerder dit jaar heeft Cannondale een probleem vastgesteld met de OPI-stuurpencomponent op sommige van onze mountainbikes die zijn geproduceerd tussen 2011 en 2015.
  2. Cannondale wil waarborgen dat onze klanten de best mogelijke ervaring blijven hebben en heeft proactief de CPSC benaderd en hen geïnformeerd dat wij het onderdeel willen terugroepen.
    • De terugroepactie geldt uitsluitend de OPI-stuurpencomponent op de OPI-buis van Cannondale-mountainbikes die zijn geproduceerd tussen 2011 en 2015.
    • Het specifieke onderdeel bevindt zich binnen de hoofdbuis en is niet zichtbaar. OPI-buizen hebben het grote ‘OPI’-logo in zwart afgedrukt met een witte streep erboven.
  3. Cannondale werkt nauw samen met ons netwerk van verkopers om ervoor te zorgen dat de terugroepactie minimale gevolgen heeft voor onze klanten. De klant zal naar een Cannondale-verkoper kunnen gaan en nog dezelfde dag weer de bergen in kunnen rijden.
    • Klanten met een fiets met een OPI-buis moeten contact opnemen met de dichtstbijzijnde geautoriseerde Cannondale-fietsverkoper. Het vervangen is snel en gemakkelijk en neemt niet meer dan 30 minuten in beslag.
    • De Cannondale-verkoper inspecteert de fiets-OPI-buis en -vork op tekenen van vermoeiing en rust het OPI-stuurpensysteem uit met een versterkingsstuk en nieuwe Lefty klembouten. Het vervangen van beide bouten is een voorzorgsmaatregel die de levensduur van de vork helpt verlengen. Dit is een essentieel onderdeel van dit programma.
  4. De Cannondale-aanpassing vergroot de weerstand tegen vermoeiing van de vork en verbetert de stijfheid zodat de klanten een betere totale rijervaring krijgen.
  5. Er zijn geen letsel of ongevallen geweest die te maken hebben met deze terugroepactie.

OPI_Recall_2

Zie ook: www.cannondale.com/nam_en/manual_recalls

Bron: www.cannondale.com

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments