MTB Utrechtse Heuvelrug: Velozine secties zijn geopend!

Als groep vrijwilligers mogen we graag onze mening geven over mountainbikes in de breedste zin des woords, we besteden dan ook menig uurtjes aan het maken van deze site. Maar dat schrijven over fietsen is alleen leuk als het fietsen zelf óók leuk is. Met de laatste ontwikkelingen op de Utrechtse Heuvelrug is dat er nóg leuker op geworden! We schreven er al enkele keren over en om ons fan-zijn van deze vernieuwde trails kracht bij te zetten, besloten we delen van de route in Amerongen en Zeist te adopteren.

Afgelopen zaterdag ‘openden’ we de Velozine-sectie van de Amerongen route door op routepaaltje 31 en 33 (afdaling naar Prattenburg) samen met Marten Hoffmann een bordje met Velozine logo te schroeven. Hoffmann vertegenwoordigt de lokale crew vrijwilligers, die toeziet op de staat van de route en het onderhoud coördineert en uitvoert. Daags nadien was de eer aan Willem de Wilde die namens Bert Lam (geestelijk vader van MTB Utrechtse Heuvelrug) ditzelfde samen met ons deed op de Velozine-sectie van de route nabij Zeist (paaltje 40 tot en met 45 nabij camping De Krakeling).

amerongen04
Starring: Marten Hoffmann – The guy with the right tools. Ook wel vrij vertaald: de man met schroefmachine en het Velozine-routebordje

Nu is het monteren van de bordjes niet complex en zelfs in luttele seconden gedaan. In die zin zelfs weinig spannends of iets ‘om lang bij stil te staan’. Toch wilden we het niet ongemerkt voorbij laten gaan en stalden op zaterdag en zondag dan ook een party-tent bij de routes om een hapje en een drankje aan passerende bikers uit te delen.

Het goede weer hielp mee en er was een flinke aanloop… uh -fiets. We troffen bekenden en maakten kennis met een nieuwe gezichten, van jong naar heel jong – want je blijft natuurlijk altijd jong door in de modder te spelen… of zoiets. Enfin, de reacties op de routes zijn unaniem: ‘Gaaf!’. Ook uitspraken als ‘Een echt MTB walhalla’ of zelfs ‘Neerlands MTB-Mekka’ hoorden we passeren.

amerongen02

zeist02

Complimenten dus aan de betrokken instanties, de routebouwers en de talloze vrijwilligers die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Wij zijn dan ook extra trots dat we onze naam op een paar paaltjes hebben mogen zetten en financieel een steentje kunnen bijdragen daaraan. En wij zouden dat niet kunnen zonder jullie en de support van Finetic, Merida, Birzman, Cube, Cannondale, BMC, Trek en Cosmic Sports!

De prijswinnaars van de Bikemotion vrijkaarten hebben inmiddels persoonlijk bericht in hun email gekregen.

amerongen01

amerongen03

zeist01

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto’s: Coen de Jongh

Posted in Events, Nieuws, Specials, Spots.