16 t/m 19 oktober: Bike MOTION 2015 – Buurtcafé met indoorparcours

Als ik fietsliefhebbers informeer of ze nog naar de Bike MOTION in Utrecht gaan, hoor ik vaak: “Beurzen zijn saai… Ik zit liever óp de fiets”. Ik kan die gedachte volgen, maar het één sluit het ander niet uit… Waar je jaren terug de afweging moest maken tussen een dagje beurzen of fietsen, is die afweging de voorbije jaren al wat eenvoudiger gemaakt doordat er diverse indoor testparcoursen werden aangeboden. Vorig jaar schreef gastredacteur Rinse over de Bike MOTION dan ook dat fietsbeleving op de beurs steeds meer voorop komt te staan. Een conclusie die door de hele redactie werd gedragen. De beursorganisatie schept er dit jaar echter een flinke schop extra zand bovenop. Letterlijk!

‘Langste indoor testparcours van Europa’
Over een lengte van maar liefst 750 meter wordt er in de Jaarbeurshallen zand gebruikt om een heus mountainbikeparcours aan te leggen. Dit parcours is onderdeel van de Cube Bike Experience Live! Ja, met uitroepteken, want je kan er dus écht fatsoenlijk mountainbikes testen, zo belooft Cube ons. Het zou Europa’s langste indoor testparcours zijn en biedt naast zand ook keitjes, een rockgarden en een mysterybox – wat dat dan ook moge zijn. Ruim 40 testbikes zullen klaarstaan.

Ride with the Pro’s
Speedbikes of speed-pedelec’s meer je ding? Er zal ook een testparcours zijn voor de elektrisch ondersteunde tweewielers. Fiets je nog steeds toch liever buiten? Dan is er een ‘Ride with the Pro’s’-rit op zondagochtend. Er is een toertocht over het verharde uitgestippeld van ongeveer 85 kilometer, met de start bij de Jaarbeurshallen. Daar zal eveneens een ‘Village Départ’ worden ingericht waar de renners, verzorgers en mecaniekers van Team Roompot Oranje Peloton en Team Giant-Alpecin inclusief teambussen en supportauto’s aanwezig zullen zijn. Wil je dus eens zij-aan-zij (of kop-over-kop, als dat meer je ding is…) rijden met Tom Dumoulin en Robert Geesink: dit is je kans. Meld je aan voor een combi-ticket, dus beursentree (en méér…) incluis, via www.rwtp.nl.

Lady pampering, Men at Work
Vrijdagavond 17 oktober staat in het teken van de fietsende dames, tijdens de Ladies Night. Diverse presentaties, lezingen en clinics worden verzorgd en de avond wordt afgesloten met een borrel op de stand van Shimano. Voor de dames is de entree voor deze avond slechts €5,-.

Gedurende het hele weekend zullen diverse ambachtslieden hun werkzaamheden voortzetten – als demonstratie – op de Men at Work stand. Deze stand is al jaren een succesnummer: er is dan ook heel wat te zien. Ernie Frieke toont zijn wielbouwkunsten, Bikesuspension.nl laat je de ins en outs zien van het onderhouden van een geveerde voorvork. Airbrush artiest Dave van Gemert laat zien wat je met luchtdruk en verf kunt doen met een helm of frame en Tijgerleathers toont hoe hij een zadel bekleedt.

BikeMotion14_JaaahhhEeeerrnnniiee

Er is nog véél meer
Er wordt deze editie van alles georganiseerd: meer dan ooit. We sommen het eventjes op:

Het grootste buurtcafé van fietsend Nederland
Wie al het nieuws al kent, zal op de Bike MOTION misschien weinig scoops vinden. Toch zal er genoeg verrassends aanwezig zijn. Het was het op eerdere edities voor velen een openbaring dat er in Nederland ook niche’s te vinden zijn en gepassioneerde ambachtslieden vol overgave hun ding doen. De keuze tussen óf fietsen óf de beurs bezoeken valt met het nieuwe testparcours weg en zelfs als je de activiteiten links laat liggen, vind je in de Bike MOTION nog altijd het grootste – tijdelijke – buurtcafé van fietsend Nederland. Rondstruinen met gelijkgestemden en je vergapen aan mooi spul en vooral: sterke verhalen uitwisselen. Wij zijn er daarom ook; tot in Utrecht!

Bike MOTION Benelux wordt gehouden van vrijdag 16 tot en met maandag 19 oktober 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kaartjes kun je online kopen voor €12,50. Op de dag zelf kost een kaartje aan de kassa €16,00. De Ladies Night kost €5,00 op vrijdagavond 16 oktober vanaf 17:00 uur.

Openingstijden
Vrijdag 16 oktober van 10.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 17 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 18 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Maandag 19 oktober van 10 tot 17.00 uur

Ladies Night vindt plaats op vrijdag 16 oktober van 17.00 tot 21.00.

Meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl

JB

Posted in Bikemotion, Events, Nieuws.