Bike MOTION 2015 – Roundup

De teller ging ruim voorbij 30.000. We hebben het hier over het aantal bezoekers van de Bike MOTION 2015, die afgelopen weekend plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht. Vorig jaar bleef diezelfde teller steken op een getal net onder de 30.000. De organisatie is dan in elk geval tevreden en de exposanten die wij spraken, waren eveneens goed geluimd. Hoewel er voorgaande jaren ook al activiteiten op en rond de beurs werden gehouden, gaat deze editie de boeken in als de meest actieve tot dusver en dat is één van de redenen van dit succes, aldus de organisatie.

Ook op onze redactie blijft dat gevoel hangen. De sfeer was gemoedelijk en we hadden zowaar de indruk dat de trend naar het grijzer-worden van het publiek doorbroken is. Opvallend veel meer jongelui wisten de weg naar de beurs te vinden. De Cube Bike Experience Live bood een omvangrijk indoor testparcours met heel wat kuubs zand, stenen en stellages. Het was goed in trek, de wachtrij voor het parcours deed haast Efteling-lang aan. Dat klinkt negatief, maar moet je eigenlijk zien als een luxe-probleem; nooit was er zoveel aanloop bij een indoor-activiteit op de beursvloer!

Highlights en trends

De échte nieuwtjes hadden we uiteraard al gezien op de EuroBike, anderhalve maand geleden. Toch zien we elk jaar sterke nuances op de Nederlandse markt. Die is immers best uniek te noemen (denk: minder veerweg, meer conservatief…). Dat gezegd hebbende; de internationale trends van nu zijn samen te vatten met twee woorden: plus en gravel. Ook op de Bike MOTION vonden we veel uit deze segmenten terug en ze konden op opvallend veel interesse van het publiek rekenen.

Later vandaag volgt ons eerste Video Report, maar nu eerst de beurs door de lens van onze fotograaf Coen:

bikemotion01
Bikemotion wordt bikefestival? Cube legde een immens parcours neer waarop oud en jong hun lol op konden.

bikemotion02
Wat is het nou? Een Astra of een Ghibli? Een fietsenbeurs of een autobeurs?

bikemotion03
Bonusje van de beurs: de Nederlandse wielerploegen gaven acte de presence in een extra hal, inclusief de renners zelf.

bikemotion04
Indoor cycling is hot! Zo hot dat je ventilatoren nodig hebt en pauzes…

bikemotion05
The Tukker… ohnee Tusker… Zijn 26″ en polished aan een return bezig?

bikemotion06
Dat de Bikemotion een boost kreeg door het goede testparcours, dat was duidelijk. Veel exposanten hadden op hun stand al het nodige hout, dat werd dit jaar echter nog niet op de juiste manier gebruikt.

bikemotion07

Klik HIER voor alle reportages van de Bike MOTION.

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto’s: Coen de Jongh

Posted in Bikemotion, Events, Nieuws and tagged , , , , , .