Bike MOTION 2015 – Video report 2: Grabbelzak

Vorig jaar gingen wij Bike MOTION rond met onze grabbelzak. Het idee was simpel. Stop een aantal al-dan-niet fictieve fietsersprofielen in een zak, laat een standhouder er eentje uitgrabbelen, voorlezen en stel dan de vraag: “Heb je een fiets voor deze persoon?”

Wat we hiermee wilden bereiken? Echte gesprekken. Eerlijke antwoorden. Leuke video’s, in plaats van voorgeprogrammeerde reclamepraatjes. En dat werd gewaardeerd, we kregen er opvallend veel positieve reacties op. Daarom, op veler verzoek…

De oogst van dit jaar hebben gesplitst in twee video’s: mountainbikes en… nou ja, dat ziet u later. Deze eerste video’s gaat over de échte mountainbikers. Die een fiets zoeken. Komt ‘ie:

En, krijgen de fietsers wat ze vragen? Als u het ons vraagt: Ja en mmm mwah. Scott selecteert voor “Lars” een fiets waar hij waarschijnlijk erg blij mee zou worden, ook al is het zelfs voor zijn “ruime budget” een gloepensdure fiets.

Bij Cannondale hebben we in tweede instantie toch wat twijfels. De Habit is inderdaad een prima fiets voor rotsachtig terrein, maar “Eric” gaat in het winterige midden van niks wonen. Is een fully met Lefty dan echt wel de beste optie…? Immers, Cannondale heeft zelf ook nog de eenvoudige 27.5+ hardtail Beast of the East in het programma. Veel grip en comfort met de dikken banden en er zit weinig aan dat kapot kan gaan of zeer specifieke service verlangt. Tot slot houdt “Eric” dan niet alleen budget over voor een muts, maar ook nog voor een dropper, anti-beren-spray en een extra kuub brandhout…

Klik HIER voor alle reportages van de Bike MOTION.

Tekst: Lars Vogelenzang
Video: Lars Vogelenzang, Dennis Jöris en Jeroen van den Brand

Posted in Bikemotion, Events.