Bike MOTION 2015 – Video report 3: Grabbelzak? Gravelzak!

Het probleem van het hebben van een single track mind, is dat je wel eens vergeet dat er nog zoveel meer andere leuke manieren zijn om te fietsen dan alleen maar onverhard met dikke noppenbanden en een breed stuur. Tuurlijk, iedereen in Nederland doet zijn boodschappen op de fiets, en racefietsen kennen we ook nog wel.

Maar is dat alles wat er te doen of te koop is? Nee. Want al deze fietsen zijn behoorlijk gespecialiseerd. En het grappige is: Er komen steeds meer tussenvormen! Iets dat lijkt op een crosser, maar waar bijvoorbeeld toch weer een recht stuur op past. Iets dat lijkt op een racefiets, maar dat niet bang is voor een beetje gravel. Iets… Iets… Iets waar je eigenlijk het hele jaar op rond kan skeur’n. Iets dat dat betaalbaar genoeg is om als werkpaard te gebruiken en toch goed en mooi genoeg om je erg blij te maken.

Noem het een gravelbike, noem het gewoon een crosser, of noem het een crosser-over. Tussen alle chique carbon en titanium mountainbikes en racefietsen staan – voor wie ze wil zien – heerlijke all round fietsen die je na een lange rit altijd thuisbrengen met een lach op je gezicht. Ongeacht of je nu van die dure mountainbike of dure racefiets afkomt.

In onze grabbelzak zat dit jaar ook aantal een niet-typische mountainbikers, die blij kunnen worden van zo’n all rounder. De vraag was ook steeds: heb je een fiets voor deze persoon? Oordeelt u zelf of de Nederlandse aanbieders hier een goed antwoord op hebben!

Klik HIER voor alle reportages van de Bike MOTION.

Tekst: Lars Vogelenzang
Video: Lars Vogelenzang, Dennis Jöris en Jeroen van den Brand

Posted in Bikemotion, Events and tagged , , , .