MTB Utrechtse Heuvelrug – Nieuwe vignetten: zelfde prijs, meer waarde!

De nieuwe vignetten voor gebruik van de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug in 2016 zijn vanaf nu beschikbaar en in de komende weken zullen ze dan ook verkrijgbaar zijn bij de bekende verkoopadressen. Zoals bij de voorgaande versie is dit vignet ook geldig voor de rest van het lopende jaar.

Zelfde prijs, méér waarde!

De prijs voor het vignet is met €7,50 gelijk gebleven, maar hij is wel méér waard geworden! De opbrengsten van het vignet worden op een speciale rekening bij het Nationaal Groenfonds beheerd en zullen één op één worden besteed aan routes. Sinds de introductie van het vignet vorig jaar is er een hoop gebeurd op de Utrechtse Heuvelrug. Bestaande routes zijn verbouwd of zelfs nieuw aangelegd.

De route van Leersum ondergaat op dit moment een grote transformatie en wordt zelfs ruim twee keer zo lang. De uitbreiding vindt vooral plaats door de aanleg van nieuwe, specifiek gegraven singletracks, zoals we die ook al aantroffen op de vernieuwde secties van de nabijgelegen Amerongen-route.

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat je meer kilometers route krijgt voor je geld… En men is nog niet uit gebouwd!

Vignet1516_01

De vignetten zijn verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen. Ook bedrijven die nog geen vignetten verkopen en dat graag – binnen en buiten de regio – willen doen, kunnen zich melden bij Recreatie Midden Nederland die vanaf nu de distributie van de vignetten verzorgt.

Iedereen die gebruik wil maken van de mountainbike routes Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug dient in het bezit te zijn van een geldig vignet.

Voor meer informatie: www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl

Tekst: Mark ten Napel

Posted in Nieuws, Spots.