“Vaarwel kou, welkom comfort!” – 45NRTH wapent je tegen snowmageddon!

Hutspot, boerenkool, erwtensoep… alle drie mét worst: seizoensgebonden producten. Overduidelijk winterkost in dit specifieke geval. Ook op het gebied van fietsproducten zijn er specifieke winterproducten. Spikebanden, dikke handschoenen, helmmuts… you name it. Er zijn zelfs merken die zich er compleet op toeleggen en logisch dat zij nu hun nieuwigheden kenbaar maken. Het is immers halfweg december, bijna winter dus.

Marketeers spelen daar dus uiteraard graag op in, maar toch vraag me ik me af of ze wel eens naar het weerbericht kijken of zelf ooit buiten komen. Zeg nu zelf: warmterecords worden gebroken en dus hebben we nog bijzonder weinig écht diks aan hoeven trekken dit najaar. Maar misschien hebben ze een vooruitziende blik, en geef ze eens ongelijk. Haast synchroon met het analyseren van een warm najaar en winter zijn er altijd wel weer berichten die spreken dat er een horrorwinter aan komt. De winter des doods, laagterecords en sneeuwhoogterecords: snowmageddon!

Als je je daar allemaal niets van aan wil trekken en gewoon door wilt blijven fietsen, moet je wel wat aan trekken (…). En in de categorie: ‘Je kan maar beter voorbereid zijn’, heeft 45NRTH de nodige spullen voor je om lokaal – dicht op het lijf – het broeikaseffect te stimuleren.

Japanther
Nu zie ik het nog niet snel een snowmageddon worden, of dusdanig vriezen dat we binnen enkele weken een afgelasting van de Elfsteden Tocht kunnen verwachten omdat het té koud is. Toch kunnen ook temperaturen net boven nul in combinatie met water voor erg koude voeten zorgen. Overschoenen bieden enig soelaas, maar ze blijven vaak niet lekker zitten of zijn gewoon onhandig in samenwerking met je klikpedalen. 45NRTH biedt een specifieke winterschoen aan die een overschoen overbodig maakt: de Japanther.

Uit het persbericht:

Vaarwel kou, welkom comfort!
45NRTH de specialist uit het mid-westen van de Verenigde Staten brengt een lijn specifieke winteraccessoires op de markt. Vooral de winterschoenen vinden steeds meer waardering onder de rijders die door blijven fietsen onder alle omstandigheden.

De nieuwste schoen in het programma van 45NRTH is de Japanther, een volledig nieuw design winterschoen met een betere pasvorm. Speciaal ontworpen voor de typische lage landen winters met temperaturen tussen de -3 en 7 Celsius. De Japanther biedt een hoge mate van waterbestendigheid en vochtregulering.

45NRTH_Japanther1
Japanther – Adviesverkoopprijs €289,00

Wölvhammer & Sturmfist
Mocht je je toch willen voorbereiden op die horrorwinter, of gewoon een wedstrijdje willen rijden in Lapland, dan is wat warmer spul aan te bevelen.

Uit het persbericht:

Voor extremere winterse omstandigheden heeft 45NRTH de Wölvhammer een ideale schoen voor temperaturen tussen de -18 en -3ºC, de basis van de schoen ligt in het model van een bergschoen. Beide modellen zijn unieke comfortabele performance fietsschoenen. De van leer en specialistisch nylon opgebouwde schoen biedt een duurzame bescherming, de waterdichte membranen zorgen er voor dat de schoen waterdicht is en door gebruik van de Aerogel binnenzool de warmte binnen houdt.

45NRTH_Wolfhammer1
Wölvhammer schoen; nog beter afgedicht tegen water, meer gevoerd voor meer warmte en een Vibram zool voor als de fatbike te voet door de sneeuw geduwd moet worden… – Adviesverkoopprijs €339,00

Uit het persbericht:

Voor de dagen dat het kwik onder het vriespunt daalt heeft 45NRTH om de handen te beschermen de Sturmfist 4 handschoenen ontworpen. De Sturmfist 4 is gemaakt van water en windwerende Polartec Neoshell op het handpalmgedeelte, en waterafstotend Pittards geitenleer aan de binnenzijde, door gebruik te maken van een 300 grams Polartec Alpha tussenlaag biedt de Sturmfist 4 een ongekende hoeveelheid warmte en comfort. De Aerogel isolatie in de palm beschermt tegen warmteverlies bijv. wanneer het stuur bevroren is. Een 100% 250 grams Merino wollen uitneembare binnenhandschoen zorgt tevens voor een perfecte vochtbeheersing in de slechtste omstandigheden. Door gebruik te maken van superieure materialen en isolatie technologie kan de 45NRTH Sturmfist 4 gekwalificeerd woorden als de best gemaakte winterfietshandschoen ideaal te gebruiken in de vrieskou tot -18ºC.

45NRTH_Sturmfirst4
Sturmfist 4 – Adviesverkoopprijs €139,00

Distributie in Nederland: www.cosmicsports.de

Meer informatie: www.45nrth.com

JB

Posted in Nieuws.