Cube your life… met dit All Mountain regenjack

“Eigenlijk regent het bijna nooit als ik naar mijn werk fiets”, ik hoor het mijn collega’s op werk vaak genoeg zeggen. Blijkbaar fietsen zij op andere tijden naar werk dan ik, want in mijn herinnering regent het juíst als ik op de fiets stap. Nu kun je heel makkelijk klagen over het weer, maar het is nog makkelijker om gewoon de juiste kleding daartegen aan te schaffen. Dit Cube All Mountain Storm jack is daar wat mij betreft een goed voorbeeld van.

cubejack01

Wat is het?
Het All Mountain Storm jack is een regenjack voor de sportieve fietser. Het heeft getapete naden, mouwen die schuin afgesneden zijn, zodat de uiteinden ervan over je polsen heen vallen en het heeft een rits in het voorpand waarmee je het jack tot net onder je neus kunt dichtritsen. De capuchon past over je helm als het moet, maar dan hangt het jack wel erg op je hoofd. Zonder helm zorgt de ingebouwde klep dat de regen nog enigszins uit je ogen blijft. Het jack is zeker niet bedoeld om aan te trekken als je een middagje in de regen over de dijk tegen de wind in wil beuken. Daarvoor zit het te ruim. Het is wat dat betreft echt bedoelt voor all-mountain toertjes en tevens prima als casual regenjack te gebruiken… en eerlijk gezegd: daar gebruik ik em ook momenteel alleen nog maar voor.

Dit vind ik fijn
In de afgelopen maanden, waarbij maart zijn staart flink roerde en april nog altijd doet wat ie wil, reed ik met regelmaat met dit jack. Een aantal zaken bevallen me heel erg aan dit jack: zo kan ik me geen enkele keer herinneren dat ik nat van het zweet het jack uittrok. Cube noemt de stof Primetronic, die wind en waterdicht is. De waterdichtheid dankt het jack vooral aan de tech-wash waarmee de stof behandeld is en deze zorgt tevens ervoor dat de poriën van de stof niet vollopen, zodat vocht van binnenuit ook daadwerkelijk weg kan. Ik bleef tijdens mijn ritten in ieder geval droog aan de binnenkant. Ook de capuchon is erg prettig, vooral omdat je deze door de rits helemaal dicht te doen, lekker strak om je hoofd kunt krijgen. En mocht je willen, dan kun je het jack dus ook over je helm aandoen.
De mouwen zijn lekker lang en zoals gezegd schuin afgesneden. Hierdoor vallen ze ook als je sportief op de fiets zit over je polsen en sijpelt de regen niet alsnog daarlangs je jas binnen. Hoewel het natuurlijk een simpele oplossing voor een bekend probleem is, is die eenvoud juist de kracht van de oplossing.

cubejack02

cubejack03

Het oog wil ook wat
Naast collega’s die voornamelijk dus met droog weer naar werk fietsen, heb ik ook modebewuste (meestal van het vrouwelijke geslacht) collega’s. “Kekke jas!” “Die kleuren staan je mooi” “Je valt wel lekker op, ik zag je aan de andere eind van de straat al lopen”, het zijn zomaar wat opmerkingen die ik toegeworpen kreeg in de eerste week dat ik met het jack naar werk ging.

Een regenjack moet in eerste instantie functioneel zijn, maar ik betrap mezelf erop dat door het uiterlijk van de jas ik deze veel eerder aantrek, ook al regent het (nog) niet.

Natuurlijk, Cube levert het jack ook in statig grey&black&blue, maar die kleuren fleuren het straatbeeld natuurlijk niet echt op. Dat is prima als je anoniem over straat wil, maar met dit jack mag je echt wel gezien worden! De damesversie is er ook in het oranje, zodat je komende Koningsdag in stijl door weer en wind kunt. Het jack gaat bij de Cube-dealers voor €199,95 over de toonbank.

Posted in Reviews.
  • Erik

    Rij je met het jack ook met rugzak? Want dan ga ik toch zweten, hoeveel een jack ook ademt.