Extra lus verbindt twee routes op de Veluwe!

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en MTB-verenigen realiseren 100 km route

Toegegeven: 3 km lijkt niet veel. Maar de nieuwe verbindingsroute tussen de al bestaande mountainbikeroute in het Nationaal Park Veluwezoon en de Zandenwoud-route op de Midden Veluwe is met die 3 kilometer wel meteen een statement. De ene route ligt namelijk op grondgebied van Natuurmonumenten en de andere op dat van Staatsbosbeheer.

Samen met lokale mountainbike verenigingen Bar-End en Last Gear én de bijdragen voortkomende uit de MTB Vergunningen (verplicht bij gebruik van de Veluwezoom-route) hebben deze partijen zich gezamenlijk ingezet om een netwerk van mountainbikepaden met in totaal ruim 100 km aan elkaar te koppelen.

RoutesVeluwe01

Aan de noordzijde de Zandenwoud-route. In het zuiden de Veluwezoom-route, samen nu te combineren tot een marathon-route van 100 kilometer. Foto: Samengesteld uit GPS gegevens van www.mtbroutes.nl

De verbindingsroute gaat grotendeels door het natuurgebied Hoeve Delle dat tussen beide routes in ligt. Dit gebied is een voormalig stuifzandgebied en heeft nog altijd hoge stuifduinen en herbergt daarnaast een grote hoeveelheid Amerikaanse eiken, blauwe bosbessen en jeneverbessen. Een perfecte plek dus om uit te rusten als je beide routes in marathon-stijl wilt combineren.

Met de creatie van de verbindingsroute heeft Staatsbosbeheer de gelegenheid aangegrepen om de Zandenwoud-route onder handen te nemen en te verbeteren. Door de extreem natte winter lag de Veluwezoom-route er ook erg slecht bij. De aard van de route maakt onderhoud wat lastiger, niettemin heeft Natuurmonumenten de route al wel op flink wat plekken kunnen aanpakken.

Bron: www.natuurmonumenten.nl

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , .