Trailcenters in Nederland?

Singletracks (NTFU) doet rondvraag

Dat het de laatste tijd best goed gaat met de route ontwikkelingen in Nederland is een understatement. Op diverse plekken worden bestaande routes opgewaardeerd en in het centrum van ons landje kunnen we inmiddels ons hart ophalen op de fantastische nieuwe routes op de Utrechtse Heuvelrug.

In het buitenland zijn er ook genoeg routes te vinden, en in sommige gevallen maken die onderdeel uit van een heus ‘trailcenter’. Je vind dergelijke centers onder meer aan de andere kant van de Noordzee in Wales en Schotland, uiteraard in de Alpen maar ook in Slovenië en Tsjechië bijvoorbeeld.

Tsjechie_22__6_VZ

Zou zoiets ook in Nederland kunnen én passen? Is er interesse voor en waar moet zo’n center aan voldoen? Singletracks, onderdeel van de NTFU, vraagt het zich – ons inziens zeer terecht – af en vraagt je input op deze vragen via een enquête.

Bron: www.singletracks.nl:

Onderzoek naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een mountainbike trailcenter in Nederland.

Trailcenters zoals bijvoorbeeld in Wales, Schotland, Denemarken en Tsjechië kennen we nog niet in Nederland. In het buitenland is het begrip trailcenter al wat langer bekend.

Uit eerder onderzoek naar buitenlandse trailcenters kan het volgende algemene beeld van een mountainbike trailcenter worden geschetst:
Een mountainbike trailcenter wordt gekenmerkt door een centraal gelegen accommodatie die helemaal is ingericht voor de mountainbiker. Deze accommodatie is een verzamel en start/finishpunt voor mountainbikers met diverse faciliteiten. Dit trailcenter ligt vaak aan of vlakbij de mountainbikeroutes.

Of een dergelijk mountainbike trailcenter in Nederland mogelijk is wordt momenteel onderzocht. Deze enquête maakt onderdeel uit van een breder onderzoek. Met het leveren van jou input help je de ontwikkeling van de mountainbikesport in Nederland.

Wat vind jij? Deel je mening en draag bij aan het onderzoek via deze enquête.

Het invullen kost je ongeveer 5 tot 10 minuten en als bonus maak je kans op een fietstenue van Singletracks!

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , .
 • Gène

  Super idee. Ik weet wel een locatie, ik zou het zelfs willen opzetten en runnen. Er zijn diverse plannen geweest, echter stranden deze naar mijn idee bij de financiering en het gebrek aan een goed verdienmodel. Dit terwijl er genoeg mogelijk is op dit gebied.

  • Jeroen

   Je kan altijd contact opnemen met Singletracks/NTFU om jouw ideeën voor te leggen. De bal zou zowaar snel de juiste kant uit kunnen gaan rollen!

 • Wouter Van Helden

  Meinweg voor de Midden Limburgers