We zijn wéér een route rijker: Nieuwe lus Loonse en Drunense Duinen

We zijn wéér een route rijker! Afgelopen zondag 5 juni is door Bart Brentjens het laatste routepaaltje ‘geslagen’ van een nieuwe route nabij de Loonse en Drunense Duinen. Daarmee is de route officieel geopend en hebben we er 16 kilometer aan mountainbikeroute bij!

Wie wel eens op de landkaart naar de Loonse en Drunense Duinen heeft gekeken en weet hoe de bekende route loopt, heeft vast wel eens gezien dat er oostelijk nóg een groot stuk natuur ligt. In dit gebied zagen lokale fietsers én Natuurmonumenten genoeg mogelijkheden voor een tweede lus. Met behulp van lokale sponsoren kon deze nieuwe lus gedurende dit voorjaar uiteindelijk worden gerealiseerd.

LDD_Route0201

LDD_Route0202

De nieuwe route is relatief vlak. Waar het op de oude, bekende, route nog flink op en neer kan gaan en daardoor een flinke dosis zwaarte aan je rit geeft, is de nieuwe lus dus meer toegankelijk voor beginnende bikers. De ondergrond is logischerwijs hetzelfde, al kom je bij deze nieuwe route geen zandduinen tegen en rijd je gedeeltelijk tussen open velden. Slechts delen van de route gaan over bestaande paden. Het merendeel is volledig specifiek aangelegd en slingert uitnodigend door de bossen.

Met de nieuwe route is er in totaal 40 kilometer aan routes in het gebied te combineren, in de vorm van een grote 8. De ‘oude’ route gaat linksom, de nieuwe rechtsom en ze kruisen elkaar onder meer bij de bekende startplek bij De Rustende Jager aan de zuidkant van het gebied.

Zoals met de overige routes van Natuurmonumenten is ook op deze nieuwe route een vignet verplicht.

Bron: www.natuurmonumenten.nl

Posted in Nieuws, Spots and tagged , , , , , , , .