‘Lezyne Year 10’ GPS fietscomputers

Lange tijd was het een CatEye Mity 2 of een vergelijkbare Sigma Sport waarmee je als biker summiere gegevens over je rit verzamelde. In sterk constrast hiermee staan de Garmin 800- en 1000-serie fietscomputers die, dankzij GPS en een behoorlijk groot touch screen complete navigatieapparaten zijn voor je mountainbike. Maar wat nou als je wél alle gegevens nodig hebt maar géén €300+ aan kaartendisplay in 64 kleuren zoekt? Dan biedt Lezyne een praktische en beduidend goedkopere oplossing! Aldus het persbericht:

Vorig jaar lanceerde het Amerikaanse bedrijf Lezyne met succes GPS fietscomputers. Met dezelfde looks, maar compleet nieuwe mogelijkheden en innovaties komt Lezyne dit jaar met 5 nieuwe GPS fietscomputers op de markt. Een nieuw design, turn-by-turn navigatie, Strava live segmenten en aanpasbaar beeldscherm is de nieuwe standaard voor Lezyne.

De Super GPS, Micro C GPS en Micro GPS zijn de drie Year 10 modellen met de meeste functionaliteit. Year 10? Ja, het merk bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt gevierd met deze nieuwe generatie fietscomputers. Het zijn complete trainingsapparaten met navigatiemogelijkheid, allerlei weergaveopties en uitgebreide connectiviteit. Je kan een hartslagband aansluiten maar ook een vermogensmeter, je smartphone, je Shimano Di2 groep (jawel!) en andere ANT+ of BlueTooth apparaten. Om je training in goede banen te leiden zijn er mogelijkheden om alerts in te stellen en ronde-informatie is ook los weer te geven. Middels Strava Live Segments (wel even je smartphone koppelen!) weet je precies wanneer je extra diep moet gaan, als dat je ding is.

lezyne_1_VZ

Voor positiebepaling (en dus berekening snelheid, stijgingspercentage en navigatie) wordt gebruikt gemaakt van zowel Amerikaanse GPS als Russische GLONASS satellietnetwerken. Dit komt de nauwkeurigheid ten goede. De Super en de Micro (C) bezitten allen ook een drukmeter, een versnellingsmeter en een thermometer. Indien er een verbinding is met een smartphone kan je ook kiezen voor een melding indien je een berichtje/mailtje/belletje krijgt…

Het verschil tussen de drie modellen? De Super GPS is het beste leesbaar, met een 32 x 40 mm zwartwit scherm. Met 76 gram is dit het grootste en zwaarste model; de accu gaat tot een etmaal mee bij continu gebruik. De Micro C GPS en Micro GPS zijn een heel stuk lichter – beide 29 gram  – en gaan minder lang mee: 14 uur. De Micro C heeft een 24 x 25 mm kleurenscherm terwijl de gewone Micro een 22 x 26 mm zwart-wit display heeft.

lezyne_2_VZ

De Macro GPS en Mini GPS zijn de Year 10 modellen zijn kort door de bocht de ietsje minder uitgebreide versies van respectievelijk de Super en de Micro. Net zoals de duurdere broertjes is het mogelijk te navigeren en alle trainingsgegevens weer te geven. Smartphone koppeling middels BlueTooth zorgt dat Strava Live Segments en telefoon meldingen zijn ook aanwezig.

Waar is dan op bespaard? Beide apparaten missen de mogelijkheid GLONASS signalen te ontvangen, waardoor de nauwkeurigheid van de track én snelheid in theorie iets lager is. Een generieke ANT+ verbinding ontbreekt eveneens, hoewel je wel Lezyne’s eigen hartslagband kan toevoegen. Tot slot moeten de Macro en Mini het zonder drukmeter en versnellingsopnemer doen, waardoor ze geen stijgingspercentage kunnen weergeven.

Een compleet overzicht van de mogelijkheden van alle modellen vind je hier. Zoals andere fabrikanten biedt Lezyne ook de mogelijkheid bovengenoemde fietscomputers uit te lezen en de vergaarde ritgegevens op hun eigen website, GPS Root genaamd, inzichtelijk te maken.

Adviesprijzen

  • Super GPS: €149,99
  • Micro C GPS: €159,99
  • Micro GPS: €129,99
  • Macro GPS: €99,99
  • Mini GPS: €99,99

Meer info: lezyne.com
Distributie: Oneway Distribution

Posted in Nieuws and tagged , , .