Help mee aan realisatie pumptrack in Maastricht!

Green043 bikepark crowdfund actie

Als je fanatiek fietser bent, dan ga je wel eens naar de Ardennen. Op weg daarnaar toe kom je door de meest zuidelijk gelegen stad van Nederland: Maastricht. Een stad die jaren lang doorklieft is door niet alleen de Maas, maar ook de A2. Met de kruispunten en smalle lappen asfalt is het traditiegetrouw de laatste bottleneck om Nederland uit te komen.

Nog eventjes en die bottleneck is er niet meer én Maastricht wordt een stuk mooier: De A2 en N2 verdwijnen onder de grond. Reizigers hebben minder oponthoud én lokale fietsers hebben meer ruimte om te fietsen. Wat? Ja, met het onder de grond verdwijnen van de doorgaande wegen, ontstaat er op de plek van het oude tracé op ‘grond niveau’ een nieuwe, bruikbare openbare ruimte: de ‘Groene Loper’. In dit gebied is een flinke oppervlakte gereserveerd voor outdoorfaciliteiten. Het Green043 Bike Park moet hier onderdeel van worden. Een heus bikepark met pumptrack voor BMXers, mountainbikers en eigenlijk alles wat maar op wielen rolt en ‘te pompen’ valt.

green043bp_t

De aanleg van een pumptrack is niet goedkoop en daarom is initiatiefnemer Sjef Eijmael een crowdfunding gestart. Sjef Eijmael licht toe:

“Bikeparken zijn wereldwijd een succes, maar in Nederland staan deze nog in de kinderschoenen. Waarom zou je denken? Dit zijn toch de plekken waar BMX’ers en mountainbikers elkaar ontmoeten, waar je in een veilige wieleromgeving kunt spelen en trainen op pumptracks, North Shore en rockgardens? Waar je kunt oefenen met drop-offs, schansen en rollers voor je eerste jumps en balansbalken als evenwichtsoefeningen? Hier kan je gericht oefenen in bochten maken en remmen, aan je aanvalshouding werken en bunny hups maken? Hier worden toch de toekomstige kampioenen geboren?”

“Omdat we de frustraties over het gemis aan faciliteiten positief willen inzetten, hebben we zelf een concept uitgewerkt: het Green043 Bike Park, met een geasfalteerde pumptrack naar voorbeelden uit de VS, Schotland, Oostenrijk en Zwitserland. Een open-air model waar je elke dag terecht kunt. Ook in de winter! Lekker onderhoudsvrij en waar je met alles wat wielen heeft overheen kunt, ook skeelers, scoots (steps) en waveborden.”

Voor de aanleg van de pumptrack is €85.000 nodig en daar kun jij je steentje dus aan bijdragen. Er zijn diverse donatiemogelijkheden met attractieve verdiensten voor jou als donateur. De campagne wordt uitgerold via wijzijnsport.nl. Zij staan normaal alleen topsporters bij, maar bieden dit Maastrichtse initiatief een unieke kans om hun doel voor breedte sport te bereiken. De campagne loopt 48 dagen.

Meer informatie over de crowdfunding en de mogelijkheden om te doneren vind je via: WijZijnSport.nl – Green043 Bike Park.

Posted in Nieuws, Spots and tagged , , , , , , , , .