26 november: Pumping on the dancefloor

Indoor Pump Battle in discotheek De Radstake

Berlijn, London, Riva del Garda, Chur, Freiburg, Arnhem, Heelweg. Nee, dat is niet zomaar een willekeurig rijtje plaatsnamen. Al deze plaatsen hebben iets gemeen: ze zijn gastplaatsen voor edities van de Pump Battle Series. Heelweg is de laatste in het rijtje en daar vindt op zaterdagavond 26 november 2016 de finale van deze pump track wedstrijdserie plaats als onderdeel van het Achterhoek Wielerspektakel.

Op de dansvloer van discoclub De Radstake wordt een mini-pumptrack gebouwd waar een selecte groep mountainbikers en BMXers vanuit de hele wereld met elkaar de battle aangaan om te bepalen wie het het beste het indoor parcours rondpompt (dus zonder te trappen!).

Zaterdagmiddag vinden de kwalificaties plaats op de langste modulaire pumptrack ter wereld. De 16 snelste heren en 4 snelste dames zullen kwalificeren voor de finale op zaterdagavond. Om 22:00 uur zal de dansvloer een battle ground worden waar de finalisten per twee rijders een afvalrace rijden op de indoor mini-pumptrack. De eerste rijder die de andere inhaalt, gaat door naar de volgende ronde tot dat er twee rijders over blijven om voor de titel te strijden.

De Radstake opent om 21:30 uur voor het publiek. Muziek zal er zijn dankzij DJ Hruska uit Tsjechiƫ.

Beelden van de Battle in 2015:

Inschrijven en informatie

Mountainbikers en BMXers die deel willen nemen kunnen zich registreren door een email te sturen met naam en geboortedatum naar: pumpbattleseries@gmail.com

Website: www.pumpbattle.com & www.facebook.com/pumpbattleseries
Facebook event pagina: www.facebook.com/events/371873199811286

Posted in Events and tagged , , , , , , , , , .