Velozine Top 10 2016

De meest gelezen publicaties van 2016

Top-zoveel lijstjes, loterijen, goede doelen, nog meer loterijen, overleden jeugdhelden en muzikanten, en nog meer loterijen… De maand december is allerminst komkommertijd volgens de reguliere media. Het jaar afsluiten met een terugblik, score lijstjes of het benoemen van de hoogtepunten, sommigen fietsmedia presenteren zelfs het ‘Beste product van 2016’. Wij doen dat niet. Dat zou immers impliceren dat wij dé definitie van ‘beste’ tot op elk detail en in alle nuances zouden weten. Tenminste, als je zo’n ‘Beste product’-categorie echt serieus zou nemen, anders is het toch een soort ezeltje-prik. Nee, we weten wel beter (…). Wat heet: ‘beste’ is een definitie die, zonder een verdere toelichting van weegfactoren, in onze optiek vooral persoonlijk is. Wij weten jouw persoonlijke weegfactoren niet, dus wie zijn wij om jou op te leggen wat het beste is? Om die reden vind je op Velozine ook niet snel vergelijkingstesten.

top10_2016_01

Toch maken we een overzicht: de meest gelezen publicaties van 2016. Het is een leuke graadmeter van wat jullie in 2016 bezighield.

Naast de cyclocrosskalender, die door velen wekelijks wordt geraadpleegd en een aantal hete nieuwsitems, valt vooral op dat jullie erg begaan zijn met routes en routeontwikkeling. Het deze week gepubliceerde retro(per)spectief over mountainbikeroutes 2.0 werd in de korte tijd dat het online staat zelfs zoveel gelezen dat het een tweede plek wist te behalen in een verder druk jaar qua bezoekersaantallen. Onze 1 april grap over een verzonnen rem op toertochten door de KNWU en NTFU wist de gemoederen ook goed bezig te houden.

Maar jullie lazen meer…

… dan alleen artikelen die we in 2016 publiceerden. Bovenstaande zijn artikelen die we dit jaar publiceerden. Eervolle vermeldingen gaan daarnaast naar artikelen uit voorgaande jaren, die dit jaar nog steeds heel veel bekeken werden en zelfs hoog op de lijst staan van meest gelezen artikelen over het hele jaar. Het laatste artikel dateert alweer uit 2013, maar is blijkbaar nog steeds actueel:

2016 is done, let’s ride into 2017!

2016 was een enerverend jaar voor ons. We vierde ons 5 jarig jubileum met onder meer een geheel vernieuwde layout en lanceerde we een nieuw kledingdesign. Daarnaast zagen diverse stijgende lijnen: voor het vijfde jaar op rij weer meer content en weer meer bezoekers!

Uiteraard zeggen de website statistieken wat jullie massaal het meeste lazen, maar er zijn ongetwijfeld ook artikelen die je om specifieke redenen bij zijn gebleven. We zijn uiteraard erg benieuwd: laat van je horen in de comments of via Facebook!

Nu tijd voor oliebollen, een drankje en vooral een dikke dank naar jullie als lezers! Op naar 2017!

kerstkaart201617b

De Velozine-crew

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments