Video Vrijdag: World Cup DH Leogang – Claudio’s course preview

Codewoord: wagonwheels!

Dit weekend is het World Cup feestje in Oostenrijk, Leogang om precies te zijn. Het codewoord is al sinds de eerste DH World Cup in Lourdes dit jaar “wagonwheels”, bij ons beter bekend als 29-ers. Dat die beter rollen over obstakels, dat wist Gary Fisher rond 2000 al. Eerdere, voorzichtige poging van enkelingen om 29″ wielen de DH scene in te laten rollen, kregen geen momentum. Maar na een vrij stille acceptatie van 27,5″ wielen in downhill enkele jaren geleden, lijkt alles en iedereen nu vol te zijn van de ‘grote wielen’. Claudio Caluori kan in zijn course previews dan natuurlijk niet achterblijven en rijdt ditmaal achter Marcelo Gutierrez aan op een 29er Scott downhill fiets!

En in de bonus deze week:
Greg Minnaar – This is Home

Jordie Lunn – Rough AF2

En nog meer downhill: Fast life with Loïc Bruni

Posted in Video Vrijdag and tagged , , , , , , , , , , .