Velozine & Merida Summer Ride

All was right @ Allride!

Zeg het maar; perfect nazomerweer, tof gezelschap, een heuvel met lastige lijntjes, een batterij aan testbikes van Merida en een barbecue tot besluit: Klinkt als een perfecte zaterdagbesteding, toch? Wat ons betreft was het dát… en afgaande op de blije gezichten én reacties vonden de deelnemers aan de Velozine Merida Summer Ride dat ook!

Op het terrein van Allride, net over de grens in het Duitse Wilsum, troffen we twee man-made heuveltjes aan, die samen een verrassend bruikbaar oefenparcours bleken te vormen. Switchbacks, een rockgarden, dropoffs; het is er allemaal. Het gezelschap was gemêleerd: bikers en bikesters van verschillende leeftijden, achtergrond en met verschillende ervaringen. De één kwam bewust om een bepaalde fiets van Merida uit te proberen en pikte tegelijkertijd nog wat rijtips op, de ander kwam om specifieke skills aan te scherpen.

Best scherp…

Best makkelijk…

Ook voor de gevorderde rijders waren er ‘momentjes’. Dropoffs rijden; uiteraard. Switchbacks omhoog? Dat konden sommigen ook vlot. Of viel er toch wat te verbeteren? Onder begeleiding van coaches Han Hoving en Maurice Heijnen kwamen ingeslopen automatismes naar voren. Zeker op het gebied van het vooruitkijken kunnen zelfs ervaren bikers nog aangescherpt worden. En ook al lukt die switchback naar boven én naar beneden; zodra je in stappen uitgelegd krijgt hoe je zo’n obstakel heelhuids doorkomt, wordt je ineens geconfronteerd met de ‘echte werking’ achter zo’n handeling en bewust hoe je niet alleen je voorkeursbocht foutloos doet, maar ook waar het dus mis gaat bij de bochten de andere kant uit.

Vóór je kijken en doorfietsen!

Het weer zat beslist mee; een heuse Indian Summer die de toffe dag vervolmaakte. Met de barbecue en een drankje in de schemering tot besluit werden nog de nodige sterke verhalen uitgewisseld en was de conclusie: all was right @ Allride!

Noot van de redactie:
Tegen het einde van de middag betekende een onfortuinlijke val een vroegtijdig einde van de clinic voor Luuk. Hij hield hier helaas een scheur in zijn sleutelbeen, gekneusde ribben en een helm in twee delen aan over. “Het had veel slechter kunnen aflopen. Dankzij mijn helm is het bij bovenstaande gebleven!”, aldus Luuk zelf. Namens de voltallige crew van Velozine, Merida en Allride wensen wij hem uiteraard beterschap!

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto’s: Coen de Jongh

Posted in Events.