Vrijdag 27 oktober: Redbull Rampage via Livestream

Komende vrijdag vindt de twaalfde editie plaats van Redbull’s Rampage. Een wedstrijd die altijd véél bekijks trekt, maar ook altijd de nodige discussie oplevert. Daarover later meer.

Rampage draait om skills: wie rijdt de heftigste lijnen en komt met de meeste stijl heelhuids (…) beneden?

Rampolutie

Het begon ooit als een wedstrijd in de woestijn van Utah waar rijders konden tonen hoeveel skills én durf ze hadden om over de meest onmogelijke lijnen naar beneden te komen. In de voorbije jaren werden de lijnen meer en meer geshaped, de jumps groter en lijnen nóg zieker. Die combinatie maakte de Rampage meer en meer tot een Slopestyle evenement.

Vorig jaar gooide de organisatie het bewust over een andere boeg. Er gebeurden simpelweg te veel ongelukken met heftige gevolgen. De lijn tussen de extreme uitdaging voor stijlpunten en flirten met levensbedreigende verwondingen werd té dun. Minder slopestyle jumps, méér natuurlijke lijnen.

Veel van de lijnen waren vorig jaar toch behoorlijk vormgegeven met jumps. Dit jaar wordt er voor een groot deel gebruik gemaakt van diezelfde lijnen. Cedric Gracia vraagt zich daarom ook af of het evenement wel in de juiste richting evolueert. Hij was betrokken bij eerste edities en is bang dat het allemaal net wat té veel van het slopestyle en schans-spring-gebeuren blijft. Dat is het – in zijn ogen – helaas al geworden, in plaats van extreme big mountain freeriding, waarbij vooral het natuurlijke element dé grootste uitdaging is.

Vandaag dook op Red Bull’s Facebook pagina ook een filmpje op met een blik op een aantal nieuwe lijnen… Niet zo zeer jumps, maar niet minder heftig en toch ook wel weer enigszins Rampage old-style…

Livestream

Aanstaande vrijdag 27 oktober wordt de Rampage vanaf 18:00 uur live uitgezonden via RedBull.tv.

Meer videos en meer informatie vind je hier.

Posted in Events, Nieuws and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .